Öne Çıkanlar TÜGİK Kavun fidesi
banner798

Bafra Yerleşkesi Dikilen Fidanlarla Yeşerecek

Turizm Fakültesi, Bafra İşletme Fakültesi ve Bafra Turizm Meslek Yüksekokulunu (MYO) bünyesinde bulunduran Bafra Yerleşkesi’nde OMÜ ve Bafra Orman İşletme Müdürlüğünün iş birliğiyle fidanlar toprakla buluşturuldu.

Törende “Dünya Ormancılık Haftası”nın anlam ve önemi vesilesiyle Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve protokol üyeleri tarafından bin 100 adet fidan toprakla buluşturuldu.

Düzenlenen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. İdris Varıcı, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özcan, OMÜ Tarımsal Araştırma ve Uygulama Müdürü Doç. Dr. Hasan Akay, Bafra Turizm MYO Müdürü Doç. Dr. Seyfullah Gül, Bafra Orman İşletme Müdürü Mustafa Bayraktar ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Rektör Ünal: "Bafra Yerleşkesi’nde 50 dönümlük alanın tamamının ağaçlandırılmasını hedefledik”

Fidan dikimi öncesinde söz alan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, doğayı korumanın ve ağaçlandırmanın gelecek nesiller için miras özelliği taşıdığını vurgulayarak “Bafra Yerleşkesi’nde 300 dönüme tekabül eden bir alanda, 50 dönüm orman bölgesi oluşturulması planlanıyor. Bu yıl içinde 10 dönümlük bir alanda dikim olsa da önümüzdeki yıllarda 50 dönümlük alanın tamamının ağaçlandırılmasını hedefledik. Dünyamızdaki küresel iklim değişikliği karşısında nitelikli bir yaşam alanı oluşturma düşüncesiyle bugünü bir vesile kıldık. Ağaçlandırdığımız yer; gençlerimizin, içine girip oturamasa bile görseliyle mutlu olabileceği bir yaşam alanı ve diktiğimiz fidanlardan gelecek nesillerimiz istifade edecek. Dolayısıyla ağaçların dikimi kadar yaşatılması da oldukça önemli. Burada da diktiğimiz ağaçları kendi başına bırakmamalıyız. Bakımını yapmak ve sulamak suretiyle ihtiyaçlarını karşılayarak bu ağaçların yaşatılması en büyük sorumluluğumuz. Bu sorumluluğun bizden sonraki kuşaklara da bir kültür olarak aktarılmasını temenni ediyoruz." dedi.
“Karnı aç bir hayvanı beslemek için nasıl özel bir gayret gösteriyorsak, dikilen bir fidanın da ayakta durması için aynı özeni göstermemiz gerekiyor”

Ağaç dikmenin ve doğaya sahip çıkmanın önemine vurgu yaparak herkesin bu hususta duyarlı olması gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Yavuz Ünal, devamında şunları dile getirdi:

"Ağaç dikmek veya ağaç sevmek popüler bir davranış olarak görülüyor. Bunu popüler kültürün ötesinde bir seferberliğe, bir yaşam biçimine dönüştürmeliyiz. Ağaca, yeşile, tabiata değer vermek ve yaşam için ihtiyaç duyulan her faydasının ekosistemde vazgeçilmez olduğunu da bilmemiz gerekiyor.  Karnı aç bir hayvanı beslemek için nasıl özel bir gayret gösteriyorsak dikilen bir fidanın da ayakta durması için aynı özeni göstermemiz gerekiyor. Uluslararası alana bakıldığında, 2021'de GreenMetric’te 519. sırada olan Üniversitemizin güncel olarak 340’lara yükseldiğini görüyoruz. Buradaki hedefimiz; yaşamımızın bir parçası olan doğayı betonlaştırmak değil, ihya etmektir. Yaradan’ın ortaya koyduğu mucizevi yapılar olan kâinata ve tabiata karşı bir muhabbet beslenmezse ve görmezden gelinirse bunlar ister istemez sıradanlaşacaktır. Nihayetinde de insan, parçası olduğu dünyanın güzelliklerini fark edemeyecektir.”

Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunBafraömü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.