Öne Çıkanlar Çanakkale Seyhan

Bafra`da Müze Sokak’ta Turizm Haftası Etkinliği

Gazipaşa Mahallesi’nde bulunan Bafra Etnoğrafya ve Arkeoloji Müzesi’nin bahçesi ve sokağında düzenlenen etkinlikte OMÜ Turizm Fakültesi Araştırma Görevlisi Yağmur Yiğit tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, ”İlçemizde Turizm Haftası etkinliğini Kaymakamlıkla beraber hayata geçirmek istedik.

Ülkemizde turizmle ilgili gelişmelerin tarihi çok yeni. Ülkemizin birçok bölgesinde turizmle ilgili gelişmeler oldu ama maalesef Samsun olarak ve biz de Bafra olarak turizm potansiyelinden hiç bir zaman istifade edemedik. Biz, Kaymakamlık, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası ve kurumlarımızla Bafra’nın geleceğini planlama adına çalışmalar başlattık. Bu çalışmaları beş başlık altında toplamıştık. 1.si Bafra tarım bölgesi. Türkiye’nin en önemli tarım ambarlarından birine sahibiz. Biz tarımda katma değeri nasıl yükseltiriz? 2.cisi Organize Sanayi Bölgemiz var. Organize Sanayi Bölgemizdeki yatırımları nasıl geliştiririz? 3. Olarak da Turizmle ilgili çalışmalarımız var. Tabii ki her şeyin bir emekle dönemi oluyor şu an biz emekle dönemindeyiz. Turizmle ilgili de bırakın Bafra’yı Samsun’u, Türkiye’yi dünyaya tanıtacak kuş cennetine, bir deltaya sahibiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Valimiz Kuş Cenneti’nde çok güzel alt yapı çalışmaları belli bir noktaya kadar geldi. Turizm anlamında da Bafra'mıza ve yöremize büyük katkı sağlayacağına biz inanıyoruz. Kaldı ki İkiztepe’de 76’dan beri yapılan kazılarda 10800 tane arkeolojik eser çıkmıştır. Bunların bir kısmı bizim müzemizde bir kısmı Samsun’da büyük Betgaranti bir çoğunluğu da İstanbul’da muhafaza altında. Asar Kalemiz ve etrafındaki Kaya Mezarları tarih açısından önemli bir değere sahip. İki baraj gölümüz var görülmeye değer. Tescillenmiş Çetinkaya Köprümüz, Fenerimiz, Başaran Mahallemizde ki 3000 yıllık baraja çıkan merdivenli mağara, Bafra’mızda tarih ve kültür bakımından büyük potansiyellere sahibiz. Bizim burada ki hedefimiz Bafra’mızda hem doğa hem kültür turizm alanında hazırlıklarımızı yaparak, Bafra'mızı bu anlamda bölgemizin en önemli cazibe merkezi haline getirmek için tüm gayretimizle çalışıyoruz” dedi.

Kaymakam Halis Arslan ise, “Biz Bafra’da bugün birlikten kuvvet doğar tam bir örneğini yaşıyoruz. Bu güzel birliktelik, bu güzel kutlama etkinliği çalışmalarımızın titiz bir örneği olmuştur. Turizm konusunda özellikle birkaç yıldır Samsun’da canla başla bir çalışma görüyoruz. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Sayın Valimiz adeta seferberlik ilan ettiler. Bilhassa Kuş Cenneti’nin hem ülke gündemine taşıması hem de uluslararası gündeme taşımasında olağanüstü bir çaba sarf ediyorlar. Bizler de Bafra olarak Kuş Cenneti’nin sahibi olarak o nimetlerden faydalanacağız. Çok değerli kültürel varlıklara sahibiz. Geçmişten günümüze tarihi kalıntılarımız var, onların farkındayız ve çalışmalarımızda bu yönde devam ediyor.

Biliyorsunuz geçen yaz Balon Turu, Kapıkaya’da Yamaç Paraşütü organizelerimiz oldu. Bu çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Kaymakam Halis Arslan’ın konuşmasının ardından da Ortaokul ve Liseli öğrencilere yönelik olarak ilçenin turistik bölge, yer ve mekânlarına ait en güzel öz çekim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Birinci: Bafra Atatürk Anadolu Lisesinden Feyza EKBUL, İkinci: Bafra Atatürk Anadolu Lisesinden Anıl KOLAT, Üçüncü: Boğazkaya Ortaokulu’ndan Berkan Aydın’a Kaymakam Arslan, Başkan Şahin ve Garnizon Komutanı tarafından ödülleri verildi.

Programda şiirler, Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesince hazırlanan Yerel Kıyafetler Defilesi, Samsun Halk Oyunları ekibinin folklor gösterisi ve Bafra Musıki Cemiyeti halk müziği konseri izleyiciler tarafından beğeni kazandı. Program, Müze Sokak’ta açılan resim ve yöresel sergilerin gezilmesiyle program son buldu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.