Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

Bakan Muş, Bafra'da muhtarla buluştu

Samsun'dan AK Parti milletvekili adayı olan Muş, 92 Yılında koalisyon dönemi başlıyor, iki partili koalisyonlar, üç partili koalisyonlar, azınlık hükümetleri ve 2001 yılında bankacılık krizi o zamanlarda dünyada kriz yok sadece bizim hükümetimizde olduğunu söyledi.

O kötü yönetimi hatırlatan Muş,2001’li yıllarda bankacılık krizi ile patlıyor. Aslında 1990 yıllarda hortumlanan bankalar 2001’de patlak veriyor ve milyarlarca dolar fatura vatandaşın sırtına yükleniyor. 2002 yılından bu güne kadar Ak Parti iktidara geliyor ve o günden bu güne kadar ülkeyi yönettiklerini ifade etti. 2017 yılında değişikliğe gidilerek anayasa değişiyor. Anayasa değişikliği ile beraber 2018’de Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk seçimi yapılıyor. Cumhur ittifakı olarak seçimi kazanıyoruz. İnşallah 14 Mayıs’ta da kazanmak için mücadele ediyoruz.” Dedi.

Koalisyon döneminde Türkiye çok büyük sıkıntılar yaşadığını söyleyen Bakan Muş, Bir hükümet düşünün bir bakan düşünün geliyor göreve, tam işe yarayacak altı ay sonra hükümet düşüyor bakan değişiyor, başka bir hükümet geliyor başka bir anlayış geliyor. Böyle bir hükümetin ülkeye bir şey verme gibi ihtimali olur mu? Geçmişte olmadı, şimdide olmaz. Şuan bize vaat edilenle, vaadin vaat etinle, biz diyor partili koalisyonuz, 7 tane Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak, 7 yedi tane parti temsilcisi olacak her bir Cumhurbaşkanı yardımcısının en az bir tane bakanı olacak, birden fazlada olabilir, enaz bir tane bakan şuan 14 yapıyor. Şuan zaten bizler kabine de 17 kişiyiz. İktidara geldiğimizde 36 bakan vardı.” Belirti.

Bakan Muş açıklamalarına şu şekilde devam etti;

“İçerideki bakan Cumhurbaşkanından mı talimat alacak yoksa genel başkandan mı talimat alacak ülkeyi nasıl yönetecekler, Yeni hükümet sisteminde bakanları Cumhurbaşkanı atıyor, Cumhurbaşkanı yardımcılarından bir tanesi ekonomi bakanlığını atıyor. Şimdi soruyorum Cumhurbaşkanı mı atar yoksa Cumhurbaşkanı mı atar? Kim anlatıyor bunu hani bizde Başbakanlık yapan birisi varya, şimdi gitti diğer tarafa, yüzde 0,1 oyu var, ne diyor orada konsey kurulacak kararlar ortak alınacak, genel başkanlar orada üye olacak, peki nasıl olacak senin oyun orada 0,1, öbürünün 0,2 oyu var şimdi burada muhtarlar olarak sizler seçime girseniz daha fazla oy alırsınız.

Ana muhalefet partisinin yüzde 20 ila 25 arasında oyu var. Şimdi burada 0.01’inde oy hakkı var, yüzde 20 oy alanında hakkın var. Şimdi burada böyle devlet idaresi olur mu?Nasıl işleyecek burada sistem, şimdi bunlar Samsun’a vali atayacaklar, yüzde 0,1 oyu olan itiraz edecek, peki nasıl karar alacak, nasıl işleyecek. Bir köye bir muhtar seçildiği yerde, koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetimini 7 parti ile nasıl yapacaksınız.

Türkiye önemli bir mücadele veriyor. Asala vardı, onu etkisiz hale getirdi, pkk çıktı 40 yılıdır Türkiye bununla mücadele ediyor. Niçin mücadele ediyor, milli birliği korumak için ülkenin bölünmez bütünlüğünü ülkesini bir arada tutmak için mücadele veriyor. Onlarca şehit verildi, gazi verildi, binlerce insanımızı kayıp ettik, milyarlarca dolar ve kaynak terörle mücadele kullanılmak için harcandı. Şimdi ne diyor CHP, HDP diyor ki, biz diyor Kemal Bey’i destekliyoruz, aday çıkarmayacağız peki neyin karşılığında, HDP’ nin bir tek istediği var, Güneydoğu’da ben özerklik istiyorum. Yani bu bölgedeki otoriteyi bana bırakacaksınız diyor. Lafımızı açık konuşacağız net konuşacağız, burayı bana bırakacaksınız diyor, peki biz kırk yıl neyin mücadelesini verdik.

Bir birlerine güveni olmayan, bir birine itimat etmeyen bizi kıskaca aldı, kumar masası deyip aynı şekilde oturup Devleti idare edeceğiz diyorlar, böyle bir şey mümkün değil, Türkiye’nin kaybedecek zamanı yok. Türkiye’nin büyümeye ihtiyacı var, Türkiye’nin zenginleşmeye ihtiyacı var, Türkiye’nin refaha ihtiyacı var, Dünya’da güç dengelerinin değiştiği bir yerde, güçlü bir iradeye ihtiyacı var. Emaneti ehline teslim edin derler ya, bu seçim emaneti ehline teslim etme seçimi , ehli kim Recep Tayyip Erdoğan “

Muhtarlarla yapılan toplantıdan sonra sırasıyla Bakan Muş, Bafra Ticaret Sanayi Odası ziyareti, Organize Sanayi Bölgesinde bulunan işletmelerle toplantı yapmak üzere hareket etti.

Bakan Muş’un yanında AK Parti Samsun Milletvekilleri Orhan Kırcalı ve Fuat Köktaş, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ile milletvekili adayları eşlik etti.

Anahtar Kelimeler:
Ticaret BakanıBafra
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.