Öne Çıkanlar Samsun Hüseyin Dündar
banner798

Samsun'da bıçak bileme mesaisi başladı

Tabakhane Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde 19 Mayıs Üniversitesi, 4 yıllık Bahçe Bitkileri Bölümü mezunu Mertcan Keleş (24) üniversitesini bitirdikten sonra Samsun’da özel firmada iş bularak çalışmaya başladı.

Üniversiteyi kazanmadan önce öğrendiği bıçak bileme mesleğini öğrendiğini, kendi iş hayatından boş kalan zamanlarında bıçak bilediğini söyledi.

Mertcan Keleş,”Kurban öncesi vatandaşların bıçaklarını bilemeye başladık. Son zamanlara bırakmamaları için elimizden geleni yapıyoruz. 5 Yıl önce üniversiteye başlamadan, bulunduğum yerde bu işi yapan usta mı gördüm, bana bu işi öğretebilir misiniz? dedim. O da seni bir hafta denemem lazım, el becerini görmem gerekir.” Dedi.

Mesleğin tehlikeli olduğunu söyleyen Mertcan Keleş, ustam o yüzden biraz tereddüt ederek çağırmıştı, ben 10’ncu günde bıçak bilemeye başladım. Onun haricinde üniversiteden boş kalan zamanlarımda hep geldim, bıçak biledim ve bıçak tamir etmeye başladığını söyledi.

19 Mayıs Üniversitesinde 4 yıllık Bahçe Bitkileri Bölümünü bitirdiğini de anlatan Mertcan Keleş, şuanda Samsun’da Özel bir firmada çalışıyorum, üniversitede olduğu gibi iş hayatımda boşta kalan zamanlarımda bıçak bileme ile uğraşıyorum. Mesleğimi bırakmadım halende devam ediyorum. Bizim için bir giriş kapısı oldu. Yaşadığım hayattan memnunum zevk alarak bileme yapıyorum. Buradan genç arkadaşlara duyurum, elleri küçük yaşlarda bir meslek tutmaları uyarısında bulundu.

Kurban bayramında vatandaşlar tarafından 10 liraya bilediklerini, bu fiyatın gecen sene 7,5 lira olduğunu da söyledi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunBıçak BilemeBafra
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kasım 11 ay önce

MaşAllah güzel örnek olmuş gençlere