Öne Çıkanlar Samsun bafra

Bafra Ovası'nda zeytin yetiştiriciliği ziyaret edildi

- Kızılırmak Nehri'nin beslediği Bafra Ovası'nda zeytin ağaçları dikilerek ekonomiye katkı sağlanacak.

- Ekilen zeytin ağaçlarından dekar başına yaklaşık 800 kilogram rekolte elde edilmesi bekleniyor.

Burada Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam açıklamada," Orta ve üst kuşak bölgelerimizde alternatif ürün olarak Zeytin Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi Kapsamında Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı Katkıları ile 2020 yılında yaklaşık 57,5 dekarlık alanda zeytin bahçesi kurulmuş idi .2021 Yılında ise Yine Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Katkıları ile Zeytin yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında 40 dekarlık alanda yeni bahçe tesisi gerçekleştirilmiştir. Projeler kapsamında yaklaşık 2.900 adet zeytin fidanı 20 mahallemizde 35 çiftçimize dağıtılmıştır. Projede su kısıtıolan , toprak verimliliği yönünden zayıf, taşlı kıraç arazilerin değerlendirilerek ekonomiye katkı sağlaması hedeflenmiştir. Bahçelerimizde Gemlik ana, Ayvalık fidanları ise tozlayıcı çeşit olarak kullanılmıştır." dedi. 

Sağlam," 1 dekarlık alana genel olarak 5 metre ile 6 metre veya 5 metre ile 5 metre mesafelerle dikim yapılır. Dekara 30 veya 40 adet ağaç dikilebilir. Bir zeytin ağacı ortalama 8 ile 10 yaşlarında tam verim çağına geldiğinde 15 kilogram veya  20 kilogram ağaç başı ürün verebilir. Bu durumda dekardan 600 ile 800 kilogram arası zeytin hasat edilebilir." şeklinde konuştu.

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Güreş, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve beraberindeki heyet ziyaret etti.

Anahtar Kelimeler:
SamsunBafra Ovası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.