Öne Çıkanlar Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner Samsun Tabip Odası
banner798

İkinci el otomobil fiyatları artacak mı?

2024 başından itibaren ikinci el pazarda talep ve fiyatlar artıyor.

İlk çeyrekte fiyatlar yüzde 12-15 yükseldi. Tüketiciler, 800 bin - 1.2 milyon TL arası 1-1,5 yaşındaki ikinci el araçlara konuttan daha fazla yatırım yapmaya başladı.

Geçmişte yüksek fiyatla satın alınan araçlar, piyasa düştüğü zaman elden çıkarılmayıp şimdi satışa sunuluyor. Bu durum da piyasayı yukarı çekiyor. Sıfır kilometre araç fiyatlarının yüksekliği ve kredi musluklarının kapalı olması da ikinci ele olan talebi artırıyor.

Uzmanlar, fiyatların yılın ikinci çeyreğinde de artmaya devam edeceğini öngörüyor. Sıfır kilometre araç pazarındaki hafif tempo kaybı da ikinci ele olan talebi artıracak.

Öte yandan 2023 model sıfır kilometre araçlar tükendi. 2024 modellerin daha yüksek fiyatları da tüketiciyi ikinci ele yöneltiyor. Yeni teknolojili ikinci el araçlara talep artıyor. Önümüzdeki 3-4 senede ikinci el parkının çok daha gençleşmesi öngörülüyor.

Bir çok uzmanlar ikinci el araç fiyatları bayramdan sonra da artmaya devam edeceğini düşünüyor. Öyle ki talep yüksek, arz ise sınırlı olduğu için fiyatlar yukarı yönlü seyredecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.