Öne Çıkanlar istanbul recep tayyip erdoğan
banner798

Ali Erbaş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde vatandaşlarla buluştu

Burada sabah namazını kıldıran ve Kur’an-ı Kerim okuyan Başkan Erbaş, namaz sonrası yaptığı konuşmada, ibadetlerin en önemli amaçlarından birisinin insanı korumak olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Ayet-i kerimede buyurulduğu gibi; ‘Namaz insanı kötülüklerden alıkoyar.’ Peygamber Efendimiz (s.a.s.); ‘Oruç bir kalkandır’ buyuruyor. Oruç, kötülüklere, şerlere karşı insanı muhafaza eder. Zekat’ın toplumsal çok önemli faydaları var, psikolojik faydaları var. Hac, müminlerin yıllık kongresi ve malının şükrünü eda etmenin en önemli vesilesi. Oruç insanın sağlığının, bedeninin Cenab-ı Hakkın vermiş olduğu nimetlerin şükrünü eda etmenin en önemli vasıtasıdır. Onun için şükrümüzü en güzel bir şekilde eda edebilmek için ibadetlerimizi samimiyetle ve ihlasla yapmaya gayret edelim.”

Başkan Erbaş, gençlere ve çocuklara ibadetin öneminin anlatılması gerektiğini belirterek, “Bu seher vaktinde, ecir vaktinde sabah namazımızı kılarak güne başlıyoruz. Ne mutlu bizlere, bütün müminlere. Güne sabah namazını kılarak başlanması ne büyük bir fazilet. Cenab-ı Hak aynı zamanda Kendisini hatırlayalım diye ibadetleri vesile kılmış. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de; ‘Beni zikredin, ben de sizi hatırlayayım. Bana şükredin, nankörlük etmeyin.’ buyuruyor. Yani Allah’ı zikir aynı zamanda ona şükretmemizi de sağlıyor. Allah’ı zikir tesbihatla olduğu gibi ibadetlerle de oluyor.” dedi.

Şehit Mehmetçiklere her zaman dua edilmesini isteyen Başkan Erbaş, “Rabbim tüm şehitlerimize rahmet eylesin, gazilerimize acil şifalar ihsan eylesin. Gazze’de Filistin’de şu anda bile bombalar yağdırılıyor. ‘Allah’ım zalimleri, zalimlere musallat eyle ve Müslümanları salimen ve galiben muzaffer eyle Ya Rabbi!’ diye dua edelim.” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Ayasofyai Kebir Camii
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.