Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

2 günde 17 radar cezası!?
2 günde 17 radar cezası kesilen sürücü, mahkemede de umduğunu bulamadı.

ORDU'da 3 ay önce hizmete giren Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kapsamında, otomobiliyle Karadeniz Sahil Yolu'nda 17 kez hız ihlali yaparak radara giren Samsunlu 35 yaşındaki Fahri Kaya, 4 bin 680 TL'lik trafik cezasının iptali için başvurduğu mahkemede de hayal kırıklığı yaşadı. 17 iptal davasından 5'ini sonuçlandıran mahkeme, 3 dakika arayla kesilen 2 radar radar cezasından birini iptal ederken, diğer 4 cezanın ise hukuka uygunluğuna karar verdi. İtirazlarından sadece birinde haklı çıkmasına şaşırdığını kaydeden Fahri Kaya, mahkemeye başvurduktan sonra 3 radar cezası daha geldiğini belirterek, "Bu cezaların altından kalkmam mümkün değil, arabamı satacağım" dedi.

Samsun'da yaşayan ve inşaatlarda çalışan kalıp ustası, evli ve 2 çocuk babası Fahri Kaya, iş için 20- 22 Kasım 2015'de Giresun'a gidip döndü. Kaya'ya 15 gün sonra, Ordu'dan geçişi sırasında, TEDES kapsamında hız limitini aşması nedeniyle trafik cezaları gelmeye başladı.

TOPLAM 4 BİN 680 TL HIZ CEZASI

Bahis Siteleri />
Kaya'ya 20- 22 Kasım'daki seyahatinde Ordu'dan geçişi sırasında hız limitini aşımı nedeniyle toplam 4 bin 680 TL'lik 17 trafik cezası geldi. 17 trafik cezası karşısında şok yaşayan Kaya, cezaların iptali için Ordu 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi ve Ünye Sulh Ceza Mahkemesi'ne 17 ayrı iptal davası açtı. Bunlardan 5'i sonuçlandı.

Ordu 2'nci Sulh Ceza Hakimliği 20 Kasım 2015'de saat 04.55'de 79 kilometre hıza kesilen cezayı onaylarken, aynı tarihte 3 dakika sonra saat 04.58'te de 91 kilometre hıza kesilen cezayı iptal etti. Mahkeme gerekçe olarak, aynı mülki idari sınırlar içerisinde, aynı hız limitinin geçerli olduğu yolda, aynı seyrisefer sırasında yakın zaman aralığında birden fazla tespit edilen, hız ihlali eyleminin hukuk tekniği açısından 'kesintisiz olarak devam eden tek eylem' olarak değerlendirilip, tek bir idari yaptırım olarak uygulanması gerektiğini belirtti.

Onaylanan cezaların ise, karayolunun farklı hız limitleri uygulanan bölümlerinde, bu limitlerin aşılması nedeniyle kesildiği, bu nedenle hukuka uygun olduğu belirtildi. 'ARABAMI SATACAĞIM'

İtirazlarından sadece birinde haklı çıkmasına şaşırdığını belirten Fahri Kaya ise şunları söyledi:

"Henüz 5 dava sonuçlandı 4'ü benim aleyhime. Bu nasıl karar anlamadım. Aynı mahkeme 3 dakika arayla aldığım cezanın birini onaylıyor birini iptal ediyor. Ben inşaatta çalışarak eşim, 2 çocuğum ve anne, babama bakıyorum. Bu kadar ceza çok fazla. Nasıl altından kalkacağım bilmiyorum. Mahkemeye başvurduktan sonra 3 kez daha radar cezası geldi. Artık bu kararlardan sonra onlara da itiraz etmeyeceğim, arabamı satacağım." 

Haber Ovası

Anahtar Kelimeler:
OrduRadar Cezası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.