Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

650 yıllık çivisiz ahşap cami gün ışığına çıkıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerdeki turizm potansiyelini canlandırmak ve geliştirmek amacıyla Samsun Turizm Alt Yapı Birliği (SAMTAB) işbirliği ile başlattığı turizm eylem planı çalışmaları devam ediyor.



Bu çerçevede Çarşamba ilçesinde incelemeler yapan Samsun Turizm Alt Yapı Birliği, çivisiz ahşap bir cami buldu. 14. yüzyıla ait tarihi cami, restorasyon kapsamına alındı. Çarşamba ilçesine 6 kilometre uzaklıktaki Kuşhane köyündeki tarihi cami, virane görüntüsüyle yürek burkuyor. Camiinin restorasyonu ile ilgili proje hazırlayan SAMTAB, 134 bin 358 TL bedelle restorasyon ihalesini gerçekleştirdi. Restorasyon çalışması kapsamında caminin her türlü kiremit çatı örtüsü yenilenecek, çam kereste ile ahşap takviye yapılacak, taban ahşap ile kaplanacak.



Yan ahşap duvarlar bakımdan geçirilip yenilenerek cilalanacak. Mimberi ve mihrabı tadilattan geçirilecek olan camiinin ayrıca çevre düzenlemesi de yapılacak. 3 ay içinde tamamlanacak olan restorasyonunun ardından tarihi Kuşhane ahşap çivisiz camii, orijinal haline döndürülerek, hizmet verecek.



İnşa kitabesi kaybolan tek katlı çivisiz cami ile ilgili araştırma yapan Samsun Müze Müdürlüğü arkeoloğu Emine Yılmaz, Kuşhane caminin Samsun'un en eski camilerinden biri olduğunu belirterek, turizm açısından önemli bir tarihi potansiyele sahip olduğunu belirtti. SAMTAB Başkanı Mehmet Hayri Şen de cami restorasyonunun tamamlanmasıyla Samsun'un turizmde bir potansiyel daha kazanmış olacağını kaydetti.



Ahşap camilerin Samsun turizmi açısından ayrı bir yere sahip olduğunu ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise caminin restore edilecek olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Başkan Yılmaz, Kuşhane ahşap çivisiz caminin de Samsun ve Çarşamba turizmi için özel bir yere sahip olacağını sözlerine ekledi.













Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.