Öne Çıkanlar Hasan Bitmez Bafra Orman İşletme Müdürlüğü
banner798

Anne Erbaş ebediyete uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat eden annesi Binnaz Erbaş’ın cenaze namazını kıldırdı

Ordu Akyazı Uhud Camii’nde cenaze namazı öncesi konuşan Başkan Erbaş, annelerin dua kapısı olduğunu belirterek, “Yıllardan beri sadece evlatları için değil, sevdikleri için öyle güzel dualar yapardı ki Rabbim onun ömrü boyunca yaptığı duaları kabul eylesin inşallah.” dedi.

Başkan Erbaş, “Dualarınız olmasaydı Allah size ne diye değer versin.” ayet-i kerimesini hatırlatarak, duaların insanlar için Allah katındaki önemine işaret etti.

Başkan Erbaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Rabbimiz buyuruyor ki; ‘İman edip salih amel işleyenler için firdevs cennetleri vardır ve oraya girenler ebediyen orada kalacaklardır.’ Bir asra yakın 95 yıllık ömrünü Rabbine ibadetle geçiren, biz ona kendimizi bildiğimiz andan itibaren şahidiz, annemiz, inancı, ibadetleri en güzel bir şekilde yerinde olan bir mümine olarak yaşadı. Allah kendisine rahmet eylesin. O öyle bir ana ki yetiştirdiği evlatları, torunları, torunlarının torunları dahi var elhamdülillah. Bugün ona ana diyen, babaanne diyen, anneanne diyen 117 kadar Allah’ın kulu var. İnşallah onlar Allah yolunda yürüdükçe anamızın kabri nur olacaktır ve biz buna inanıyoruz. O bir cennet kuşudur ve cennete uğurluyoruz inşallah.”

Teskiye ve helalleşmenin müminlerin birbirleri üzerindeki haklarından olduğunu dile getiren Başkan Erbaş, “Biz annemizi biliyoruz, o mümine bir kuldu. İmanı çok güçlüydü ve ibadetlerini elinden geldiği kadar yapmaya gayret ediyordu.” diye konuştu.

Konuşmasının ardından helallik alan Başkan Erbaş, cenaze namazını kıldırdı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç de dua etti.

Binnaz Erbaş’ın cenazesi, namazın ardından Kabadüz İlçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde toprağa verildi.

Cenazeye, Başkan Erbaş’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Ali Erbaş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.