Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner797

Ateşkes sonrası sınırda sert çatışma
ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nin karşısında bulunan Suriye'nin PYD denetimindeki Telabyad ilçesine IŞİD militanları saldırı başlattı.

IŞİD'in gece geç saatlerde başlattığı saldırıya PYD'lilerin de karşılık vermesiyle şiddetli çatışma yaşandı. Sabah erken saatlerde de IŞİD mevzileri iki kez savaş uçaklarınca bombalandı. Türkiye tarafından da duyulan ve gece boyu süren çatışmalar daha sonra yerini sessizliğe bıraktı.

Akçakale'nin karşısında bulunan ve 2012 yılında rejim güçlerinden muhaliflerin ele geçirdiği, ardından IŞİD denetimine giren Telabyad, geçen yıl Temmuz ayında PYD denetimine geçti. Bu gelişmenin ardından birkaç kez Telabyad'ı geri almak isteyen ancak başarılı olamayan IŞİD militanları, ateşkesin başlamasından kısa süre sonra yeniden saldırıya geçi. IŞİD militanları, Telabyad'a iki koldan saldırırken, PYD'nin silahlı kanadı YPG üyeleri de aynı şekilde karşılık verdi.

SABAHA KADAR ÇATIŞMA

Ağır silahların kullanıldığı çatışma sesi Telayad'ın komşusu olan Akçakale'de de tedirginliğe yol açtı. Silah ve patlama sesleri sabaha kadar devam ederken, yaşanan gelişmenin ardından sınır hattında da zırhlı araçlarla yoğun önlem Jokerbet alındı. Gece boyu devam eden çatışmalar havanın aydınlamasıyla birlikte yerini sessizliğe bıraktı.

Sabah da IŞİD mevzileri iki kez savaş uçaklarınca bombalandı. Ancak uçakların hangi ülkeye ait olduğu öğrenilemedi. Bombalamanın ardından yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görüldü.

Telabyad'da aralıklarla silah sesleri duyulurken, sınır hattındaki önlemler de sürdürülüyor.

SINIRI AŞAN MERMİLER İKİ EVE İSABET ETTİ

IŞİD militanlarının Telabyad'a saldırması ve burada denetimi elinde bulunduran PYD'lilerin karşılık vermesiyle dün gece başlayıp sabaha kadar süren şiddetli çatışmalar sırasında ateşlenen uzun namlulu tüfeklere ait mermiler sınırı aşarak Akçakale'de iki eve isabet etti.

Gece süren çatışmalar sırasında sınırı aşan mermiler Yeni Mahalle'de birbirine komşu olan Mustafa Altun ile Halil Sökmen’in evine isabet etti. Mermilerden birisi isabet ettiği camı parçalarken, diğeri ise duvara isabet etti. Kimsenin yaralanmadığı olaylarda Altun ve Sökmen ailesi fertleri tedirginlik yaşadı. Sınırı aşan ve evlerinin camına isabet eden mermiyle korku yaşadıklarını anlatan Mustafa Altun, "Gece uyurken saat 03.00 sıralarında sese uyandık. Mermi bizim evin camına isabet etmişti. Çok korktuk ve hemen odamızı değiştirdik. Sabah baktığımızda odada kırk cam parçaları ile mermi çekirdeğini bulduk" dedi.

Öte yandan Telabyad'da zaman zaman silah sesleri gelmeye devam ederken, sınır hattındaki güvenlik önlemleri de en üst düzeyde tutuluyor.

Haber Ovası

Anahtar Kelimeler:
HaberSınırda çatışma
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.