Öne Çıkanlar Futbol müsabakası Tanju Özcan
banner798

Bakan Bozdağ: AYM' nin kararını eleştirdi

AYM nin delil değerlendirmesi yaptığını belirten Bozdağ, "Karara baktığımızda Anayasanın çizdiği sınırların aşıldığını, yetki gaspının olduğu AYM’nin bireysel başvuruyu inceleyen bir mahkeme gibi değil yargılamayı yapan ilk derece mahkemesi yerine koyduğunu çok rahat görüyoruz.

Yargıtay' a ihtiyaç yoktur esasında ben işi kökten hallettim diyen anlayışı görüyoruz.

Bu hukuk cinayeti karşısında hep berebar mahkemeye dememiz lazımki; bu gerekçe yanlıştı, kararın hem delil değerlendirmesidir hem esas değerlendirmesidir. Anayasa'nın kanun yolunda gözeltilmesi gereken hususlarda inceleme yapamaz kuralını açıkça çiğnemektir, daha ilk derece mahkemesi işe el atmadı, sanıkları daha dinlemedi, delilleri değerlendirmedi belki beraat verecek bilemeyiz, belki mahkumiyet verecek, yargıtay bozacak yada onayacak bilemeyiz. Oranın da denetimi olmadan inceleyemez. Anayasa Mahkememiz, mahkeme daha davaya el atmadan işi vaziyet etti, hem delil değerlendirmesini yaptı, hemde esastan karar verdi. Yaptığı yanlışı düzeltmek için çırpınıyor kıvranıyor, ama bu çaba izah etmeye yetmemiş. Esası hukuku ve anayasayı nasıl çiğnedikleri kendi kararları içinde ortaya konuyor” diye konuştu.

Hepsibahis />
İZMİR ADLİYE SARAYI'NA ZİYARET

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İzmir'deki Bayraklı Adliye Sarayı'nda incelemelerde bulundu.

Adliye protokol giriş kapısında Bakan Bekir Bozdağ ve müşteşar Kenan İpek'i başsavcı vekilleri ile ağır ceza mahkemesi başkanları karşıladı.

Bozdağ, Müşteşar kenan İpek ve İzmir Valisi Mustafa Toprak ile Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru'nun makamına gitti.

Adliye konusunda bilgi alan Bakan Bozdağ, çalışanların odalarını da ziyaret edip personelle fotoğraf çektirdi.

Adliye zemin kata inen Bakan Bozdağ, burada da adliyeye gelenlerle görüştü.

Hükümlüler tarafından yapılan ürünlerin satıldığı Foça Yarı Açık Cezaevi Satış Mağazası'nı gezen Bakan Bozdağ'ın yakasına görevliler ay-yıldızlı rozet taktı.

Başsavcı Mustafa Doğru da Bakan Bozdağ'a İzmir'in simgesi olan Saat Kulesi minyatörü hediye etti.

Bakan Bozdağ buradan yemeğe geçerken bir kişi, "Almanya'da uzun süre çalışıp Türkiye'ye geldim, dolandırıldım.

Adalet istiyorum" diye bağırdı.

Polisler bu kişiyi karakola götürüp sorununu dinledi. Sosyal Tesislerde, hakim ve savcılarla öğle yemeği yiyen Bakan Bozdağ hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Anahtar Kelimeler:
IzmirBozdağ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.