Öne Çıkanlar Samsun master
banner867

Başbakan'dan Ankara saldırısıyla ilgili flaş açıklamalar!
banner852
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Kızılay'daki bombalı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada "Özellikle bölücü terör örgütünü işaret eden çok ciddi neredeyse kesinleşmiş bulgular var" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Davutoğlu, "Ankara'da yüreğimizi yakan bütün milleti hüzüne boğan hain bir saldırı ile bir kez daha karşı karşıya kaldık. Geçmişte bu saldırılar milli birliğimizi, beraberliğimizi, ülkemizin bütünlüğünü yıkamadığı gibi bundan sonra da yıkamayacaktır. Şu ana kadar 11 göz altı yapıldı. Bütün bir network ağ ortaya çıkarılıyor. Şu anda elimizde olan bilgileri paylaşırken son derece teenni ile davranıyoruz. Hala üzerinde çalıştığımız bir cinayet şebekesi, terör şebekesi var. Bugün yüreğimiz yanıyor. Sadece kaybettiğimiz vatandaşların evine değil, hepimizin ocağına ateş düştü. Hapsimizin yüreği yanıyor" diye konuştu.

Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Özellikle bölücü terör örgütünü işaret eden çok ciddi neredeyse kesinleşmiş bulgular var. Bütün araştırmalar bitince bu hususu daha net ifade edebileceğiz. Bu terör saldırılarının hedefi bütün milletimizdir. Terör saldırılarını gerçekleştirenler ise dünyanın en barbar, en alçak, hain odaklarıdır. Evine gitmek için otobüs durağında bekleyen ya da seyir halinde otobüs içinde sevdiklerine kavuşmak için yola çıkan insanlara karşı böyle bir saldırı gerçekleştirenler, insan olamazlar. Barbarlığın en alçakçasını yapmışlardır. Bu barbarca ve milletimizi hedef alan saldırılar, kesinlikle amacına ulaşamayacaktır.

ŞU ANDA DNA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Dün ve bugün yapılan çalışmalar neticesinde, bu hain saldırının kaynağı açık bir şekilde tespit edilmiştir. Şu anda DNA çalışmaları sürüyor. En kısa sürede çok net bir şekilde fail ve arkasındaki güçler ortaya konulacak, tespit edilecektir. Kaynağı bellidir. Türkiye 23 Temmuz'dan bu yana bir çok terör örgütüne karşı kapsamlı bir mücadele veriyor. 30 yılı aşkın bu mücadeleyi sürdürüyoruz."

"BÜYÜK MİLLETLER ZOR DÖNEMLERDE KARŞI KARŞIYA KALDIKLARI SINAMALARDA TUTUMLARI İLE TARİHE GEÇER"

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin basın açıklaması yaptı. Terörü kınayan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Büyük milletler zor dönemlerde karşı karşıya kaldıkları sınamalardaki tutumları ile tarihe geçerler. Türkiye ateş çemberinin ortasında demokrasisi, hukuk devleti, kalkınması ile örnek bir performans sergilerken bütün bu değerlerimize yönelik saldırılar, son dönemlerde artmakta.

MİLLETİMİZİN GÖSTERMİŞ OLDUĞU KARARLILIK, DAYANIŞMA TAKDİRLERİMİ İFADE ETMEK İSTİYORUM

Türkiye içinde bazı terör odakları, dışarıda onları kullanan bazı çevreler ülkemizi istikrarlaştırmak, demokrasimize darbe vurmak kalkınmamızı engellemek istiyor. Bu terör saldırının hedefi bütün bir milletimizdir. Bir kez daha bu sınamalardan geçerken milletimizin bu saldırıların olduğu andan itibaren göstermiş oldukları kararlılık, dayanışma için bir kez daha takdirlerimi ifade etmek istiyorum. Saldırının siyasi ve ideolojik gerekçesi ne olursa olsun bütün bir milleti ülkemizi hedef aldığını açık bir şekilde bütün kesimlerin vurgulamış olması önemlidir.

15 AMBULANSIMIZ, 1 BUÇUK DAKİKA İÇİNDE OLAY YERİNE ULAŞTI

15 ambulansımız, 1 buçuk dakika içinde olay yerine ulaştı. Yaralılarımız süratle intikal etti. Şu ana kadar 35 cenazemizin kimliği tespit edildi. 34'ü ailelerine teslim edildi. Terörist veya teröristlerin üzerlerinde hala incelemeler devam ediyor. Cenazeleri, cesetleri üzerinde de DNA çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

SALDIRI, DEAŞ, DHKP-C'YE KARŞI SÜRDÜRÜLEN HAKLI, BAŞARILI FAALİYETE KARŞI BİR HAMLEDİR

Bunun kaynağı bellidir. Bu terör saldırısı, Türkiye'nin 23 Temmuz'dan Gorabet bu yana, özellikle de bölücü terör örgütüne karşı, DEAŞ'a karşı, DHKP-C'ye karşı sürdürdüğü son derece haklı ve başarılı faaliyete, mücadeleye karşı yapılan bir hamledir.

HİÇ KAYGILANMAYIN, MİLLETİNİZE, ÜLKENİZE, DEVLETİNİZE GÜVENİNİZ

Bölücü terör örgütü ve arkasındaki odaklar kim olursa olsun bu meselenin sonuna kadar gideceğiz. Hiç kaygılanmayın, hainler ve alçaklar ne kadar barbarca saldırılar yaparlarsa yapsınlar, onun karşısında en güçlü iradeyle duracak bir devletimiz, milletiniz, ülkeniz var. Bu ülkenin bekası gelecek nesillerin başı dik ve özgür bir ülkede korkusuzca yaşayabilmeleri için atılması gereken adımlar ne olursa olsun atmakta bir an dahi tereddüt etmeyeceğiz. Üstümüze ne kadar gelirlerse gelsinler. içeridekiler ve onların dışarıdaki patronları ne kadar gelirlerse gelsin bu ülkenin savunması, milletimizin huzuru için ne gerekiyorsa yapacağız. Aziz milletime bir kere daha sesleniyorum; milletinize, ülkenize, devletinize güveniniz. Terör odaklarının oluşturmaya çalıştığı karamsar psikolojiye kapılmayın.

TERÖR ODAKLARINA VE ARKASINDAKİ SAHİPLERİNE DE SESLENİYORUM; BİZİM İRADEMİZİ KIRAMAYACAKSINIZ

Bu terör odaklarına ve arkasındaki sahiplerine de sesleniyorum; bizim irademizi kıramayacaksınız. İşte dün gece bu olaya müteakip, olayın terör örgütü anlamında tespitini müteakip Silahlı Kuvvetlerimiz Kuzey Irak'ta çok kapsamlı bir harekat gerçekleştirdi. Aynı şekilde Nusaybin'de, Yüksekova'da bu terör odaklarına karşı mücadelemiz en kararlı şekilde sürüyor. Teröre karşı mücadelemiz devam edecek. Bu terör örgütlerini yurt dışında birbirinden ayırarak davranan uluslararası çevrelere de sesleniyorum. Nasıl bugün yüreğimiz parçalanmış ve hayatını kaybedenler için de ayrılmaz hale gelmişse, bundan sonra da biz ayrımcılığa herhangi bir şekilde izin vermeyeceğiz.

TALİMATIMIZ YENİLENMİŞ ALÇAK ODAKLARA HADLERİ DERSLERİ BİLDİRİLİNCEYE KADAR MÜCADELE SÜRECEK

Dün ilgili güvenlik birimlerimizle, Genelkurmay Başkanımızla, diğer güvenlik birimlerimizle yaptığımız toplantıda da açık bir şekilde talimatımız yenilenmiştir. Türkiye'nin her bir karış toprağı, her ilçesi, her şehri, her dağı, her ovası temizleninceye kadar ve bu alçak odaklara hadleri ve dersleri bildirilinceye kadar bu mücadele sürecektir.

BAHÇELİ'YE DE TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİYORUM. BUGÜNLER SİYASİLER İÇİN DE İMTİHAN GÜNLERİDİR

Biraz önce dayanışma için ziyaretime gelen Sayın Bahçeli'ye de teşekkürü bir borç biliyorum. Bugünler siyasiler için de imtihan günleridir. Kim bu acıları siyasi hesaba tahvil etmek isterse, kim bu acılar üzerinden siyasi bir hesap görmek isterse millet karşısında hesap vermek zorunda kalır. Bu bir siyasi parti meselesi değildir. Bu bir ideoloji, şu veya bu siyasi görüş meselesi de değildir. Bu her şeyden önce bir insanlık meselesidir. Başımız her zamankinden daha dik, vakur olmak durumundayız.

35 VATANDAŞIMIZI KAYBETTİK. BİR TANESİNİN KESİN TERÖRİST OLDUĞU BELLİ

35 vatandaşımızı kaybettik. 35'i de teslim edilmiş. Bir tanesinin kesin terörist olduğu belli. Kimliği üzerinde çalışmaların son aşamasına geldik. Diğerinin de yardım eden bir terörist olduğu noktasında ciddi veriler bulgular var. Birlikte oldukları noktasında. Onun da son aşamasına geliyoruz. Bunlar ciddiyetle yürütülmesi gereken çalışmalar. İlginç bazı bağlantılar var.

ÖZELİKLE BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNÜ İŞARET EDEN NEREDEYSE KESİNLEŞMİŞ BULGULAR VAR

Özelikle bölücü terör örgütünü işaret eden neredeyse kesinleşmiş bulgular var. Ama tabi bütün araştırmalar bitince net bir şekilde ifade edeceğiz. Bu tür saldırılar dha önce de gerçekleşmişti. Bu terör örgütü ne zaman köşeye sıkışsa, sivilleri hedef alan saldırılar gerçekleştirir. Bu gece herhalde DNA testleri son aşamasına gelindi bunlar açıklanacak.

BANA HÜKÜMETE KATİL DİYE YAKLAŞIM SERGİLEYENLERİN TUTUMLARININ DEĞİŞECEĞİ İNANCIMI KAYBETTİM

Her seferinde terör saldırılarından sonra ortak tavır için çağrıda bulunduk. Ama maalesef bu çağrılara istediğimiz ölçüde cevap gelmedi hiçbir zaman. Ümit ederiz bu sefer bütün partiler terörü lanetleme konusunda ortak bir tavırda buluşurlar. Daha önce canlarımız hastaneye taşıma aşamasındayken katil devlet diye, bana hükümete dönük katil diye yaklaşım sergileyenlerin tutumlarında herhangi bir samimi bir değişim olacağı inancımı kaybettim açıkçası."

Hakime TORUN / ANKARA (DHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876