Öne Çıkanlar SAFFET SANCAKLI TÜGİK
banner797

Başbakan Davutoğlu;" Hak ettikleri neyse onu görecekler."

"HAK ETTİKLERİ NEYSE ONU GÖRECEKLER"

Başbakan Davutoğlu, Ankara'da Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınları İçin İstihdam Kurası Töreni'ne katıldı. Burada hitap eden Davutoğlu, milletten aldığı oyu suistimal edip teröristlerin hizmetine verenler olduğunu savunarak, "Terörü teşvik edenler var, teröriste yardım ve yataklık edenler var. Terör örgütü adına rol aldığı halde meşru siyaset sahnesinde rol almaya çalışanlar var. Milletten aldığı oyu, devletten aldığı imkanı suistimal edip teröristlerin hizmetine verenler var. Bütün bunlar da hak ettikleri neyse onu görecekler. İşte bu anlayışla TBMM'de milletvekilleri harekete geçti. Meşru zemin gayrimeşru bir hareketin hareket alanı olamaz. Biz bu mekanizmayı çalıştırır çalıştırmaz bazıları kuzu postunu çıkardı ve her şey unutulmuş gibi yeniden sahneye çıktı" ifadelerini kullandı.

"ÜSLUPLARI DEĞİŞMEYE BAŞLADI"

Dokunulmazlıkların kaldırılması tartışmalarına değinen Davutoğlu, isim vermeden HDP'yi eleştirerek "Biz dokunulmazlıkların kaldırılması değişikliğini Meclis'e sunduğumuz andan itibaren üslupları değişmeye başladı. Terör odaklarının mazbatalı temsilcileri hemen çark etmeye başladılar. Yakasındaki TBMM rozetiyle çukur başında teröristin taziye çadırında meydan okuma provaları yapanlar şimdi yine güya barışçıl görünmeye başladılar. Dün 'Direniş kahramanca bir destan yazıyor. Hendek çukur diye küçümsemeye çalışanlar dönüp tarihe baksınlar' diyenler bugün 'Biz demokratik bir partiyiz ve şiddetin her türlüsünü reddediyoruz. Hendek savaşları kamu güvenliğini tehdit etti ve şiddeti tırmandı' diyorlar. Bu millet sizin gerçek yüzünüzü gördü. Diyarbakır'da, Sur'da, Cizre'de, Silopi'de gördü sizi" diye konuştu.

"PERVASIZCA TERÖRE SÖZCÜLÜK YAPANLAR ADALETİN KARŞISINA ÇIKARAK HESAP VERECEK"

Dokunulmazlıkların kaldırılması için sürecin başladığını vurgulayan Davutoğlu, "Türkiyelileşmeyle başlayarak çukurları, barikatları savunan; canlı bomba taziyesine uzayıp giden yalan dolu hikayenizi artık kimse dinlemez. Temmuz ayından beri verdiğimiz şehitlerimizi unutacağımıza ve bunların kanlı palavra siyasetlerine kanacağımıza kimse ihtimal vermesin. Kimse bizden şehitlerimizin hatırasını incitecek bir tutum beklemesin. 23 Temmuz'da bütün güvenlik birimlerimize verdiğimiz talimat bugün de geçerlidir. Bu ülke, Türkiye Cumhuriyeti devleti, vatandaşlarıyla beraber terörizmi dize getirmekte kararlıdır. Pervasızca teröre sözcülük yapanlar da adaletin karşısına çıkarak hesap verecek. Fezlekelerin yargıya intikalini sağlayacak düzenleme için süreç başlamıştır, gereğince de ilerleyecektir" dedi.

"SON TERÖRİST TEMİZLENİNCEYE KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Davutoğlu, "Bu nice asil bir millettir ki tek bir şehit yakınımız dahi yakınlarının şehitliklerini rencide edecek şekilde bir sitemde bulunmadı. Hepsi 'Vatan için fedakarlık gerekirse hepimiz hazırız' dedi. 23 Temmuz'da verdiğimiz talimatın gereği olarak bu ülkenin bütün şehirleri, ilçeleri, köyleri, bütün mezraları, bütün dağları, ovaları, ırmak kenarları, vadileri son terörist temizleninceye kadar mücadelemiz kararlılıkla sürecek. Kimse bu mücadeleyi yarım bırakacağımız gibi bir kanaate sahip olmasın. Şehitlerimizin temiz kanları üzerinde yürüyen bu kararlı mücadele mutlaka neticeye ulaştırılacak. Bu piyonlar, bu hainler mutlaka durdurulacaktır. Sürdürdüğümüz kararlı mücadeleyle kısa sürede ülkemizi bu terör belasından kurtaracağız" açıklamasında bulundu.

"VATANDAŞLARIMIZI TERÖRİSTLERDEN AYIRT EDECEĞİZ"

Teröristlerin karşısında, vatandaşların da yanında yer alınacağını belirten Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet birimleri milletin hizmetindedir. Bu birlik, beraberlik oldukça kimse Türkiye'yi karanlık günlere götüremeyecek. Teröristle vatandaşı her zaman birbirinden ayıracak, teröristlerin karşısında, vatandaşımızın yanında olacağız. Vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadık, Betorder yapmayacağız. Doğusundan batısına kuzeyinden güneyine her yerden şehitlerimiz var. Türk de var, Kürt de var, Sünni de var, Alevi de. Hiçbir ayrım yapmadan her birine bağrımıza basıyoruz. Vatandaşlarımızı teröristlerden ayırt edeceğiz"  

Anahtar Kelimeler:
AnkaraBaşbakan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.