Öne Çıkanlar Samsun master
banner867

Başkan Tok: Türkiye'ye örnek, Karadeniz'e hitap edecek
banner852
Çalışmaları yakından takip eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Türkiye'ye örnek olacak bu proje ile Karadeniz'e hitap edeceğiz" dedi.

İlkadım Belediyesi tarafından Baruthane Mahallesi'nde yapımına başlanan Selçuklu mimarisine uygun bin 400 kişilik tamamen kesme taş ve ahşaptan olacak olan cami ve külliye projesi temel atma günü için gün sayıyor. Hızla devam eden çalışmaları yakından takip eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok projenin yükseleceği alanda incelemelerde bulundu.

Temel atma töreni için gün sayan projenin fora kazıkları kesilen kurban ve dualar eşliğinde alana çakılmaya başlandı. Yapımına başlanan projeyi yakından ettiğini belirten ve önem verdiğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tempobet Tok, "İlkadım ilçemizde Türkiye'de bir örneği olmayan Selçuklu mimarisine uygun cami ve külliyemizin ilk adımlarını Baruthane Mahallemizde atmaya başladık. Zemin sağlamlaştırma çalışmalarımıza başladık.

Bu projenin Samsun için çok önemli bir eser olacağına inanıyorum. Altı buçuk dönümlük bir alanda 1500 kişilik cemaati olan, altında 200 araçlık otoparkı, toplantı salonu, eğitim merkezleri bulunan muazzam bir külliyenin yanı sıra tamamen ahşap ve kesme taşlardan oluşacak deniz manzaralı muhteşem bir camii olacak. Selçuklu Mimarisi ile geçmiş tarihi de bir nebze olsun gün yüzüne tekrar çıkartmış olacağız. Nasip olursa bu örnek projemizi iki yılda bitirmeyi hedefliyoruz. Projemiz Türkiye'ye örnek olacağı gibi Karadeniz bölgemize hitap edecek güzellikte olacak. İlkadım ilçemize, Samsunumuza, bölgemize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Haber Ovası

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876