Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner797

Binlerce eczane Aile içi Şiddette dur diyecek
Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği (TEKB) "Hürriyet Aile İçi Şiddete Son" kampanyası işbirliği ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Türkiye genelinde üyesi olan yaklaşık 14 bin eczanede "Şiddet suçtur, yardım isteyin" isimli kampanyası başlatacak.

1 ay boyunca Türkiye'de bulunan yaklaşık 14 bin eczanede, aile içi şiddete maruz kalanların neler yapması gerektiği ve nerelere başvurabileceklerini anlatan afişler ve broşürler eczacılar tarafından sergilenecek. Eczacılar şiddete maruz kalanları bilgilendirecek.

TEKB'nin Yenibosna'da bulunan merkezinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Turunç ve İstanbul Eczacılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Şahin katıldı.

Toplantıda sosyal sorumluluk projesini tanıtan Mustafa Turunç, eczanelerin bulundukları bölge halkının çekinmeden girdiği, duygu ve düşüncelerini rahatlıklı ifade edebildikleri sağlık merkezleri olduğunu belirterek, "Her eczacı hasta, hasta yakını ve bölge halkının dert ortağı, psikoloğu ve her konuda da danışılan kanaat önderi. Halkımız eczanelerimize yalnız ilaç ve sağlık hizmeti almaya gelmez, tüm dertlerini rahatlıkla ifade ederler. Biz de eczacılarımız bu toplumsal rolünden yola çıkarak toplumun kanayan bir yarası olan, şiddet ve öncelikle kadına şiddetin önlenmesi, toplumsal duyarlılığı artırmak ve şiddetin bir suç olduğu, şiddete uğrayanların sahipsiz olmadığı hususunu topluma yaymak gibi bir işlevimiz olduğunu düşündük. Bu konuda katkılarımızın olabileceğine inandık ve 8 Mart'ta başlamak üzere -Şiddet bir suçtur, yardım isteyin- kampanyasını başlatıyoruz" dedi.

HÜRRİYET'E TEŞEKKÜR

Turunç kampanya çerçevesinde Kralbet yapılacak olanları ise şöyle anlattı:

"Eczanelerimiz, vitrin camlarına, en dikkat çeken görünen yerlere hazırladığımız afişi asacaklar. Bu afişte şiddetin bir suç olduğunu söylüyoruz. Şiddete uğrayan ya da tanıklık eden insanların nereye başvurabilecekleri konusunda da toplumu bilinçlendirmek anlamında afişimizi hazırladık. Bunun dışında yine eczacı ortaklarımızın eczanelerinde bilgi broşürleri olacak. Talep eden her vatandaşımıza, bu konuda duyarlılık gösteren ve bilgi sahibi olan, sorumluluk gösteren herkese bu bilgi notlarını ileteceğiz. Bu bilgi notlarında da aile içi şiddeti tanımlıyoruz. Aile içi şiddetin bir ailenin iç meselesi olmadığına vurgu yapıyoruz. Şiddetin hiçbir haklı nedenin olmadığını ifade ediyoruz ve bununla ilgili başvurulabilecek merkezleri tanımlıyoruz. TEKB olarak sosyal sorumluluk projesinde işbirliği talebinde bulunduğumuz Hürriyet Gazetemize özel bir teşekkürümüz var. Başta Sayın Vuslat Doğan Sabancı hanımefendi olmak üzere, Hürriyet'in değerli yöneticilerine "Aile içi şiddete son" kampanya ekibine ve eczacı kooperatiflerimizin yönetim kurullarına, eczacı ortaklarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz"

1 AYDA 3 MİLYON İNSANA ULAŞMASI HEDEFLENİYOR

Mustafa Turunç, kampanyaya katılan eczaneler hakkında da bilgi vererek, "14 bine yakın eczacı ortağımız var. Biraz Doğu'da ve biraz Doğu Karadeniz'de hakim değiliz. Onun dışında yurdun dört bir yanında yaklaşık 14 bine yakın eczacı ortağımız görev alacaklar. Şiddete uğrayanların ön tedavileri eczanede yapılarak belli merkezlere aktardığımız çok olur. Eczacılarımız bu rolünü zaten yapıyorlar. Amacımız, biraz daha doğru, daha güncel bilgilerle onları biraz daha yetkinleştirmek ve kamuoyunun eczacının bu konuda bir rolü olduğu vurgusunu yapmak. Bir ay devam edecek bu etkinliğimiz. Bu bir ay çerçevesinde de 3 milyonu aşkın insana bu konuda bir duyarlılık, bilinç aşılayabileceğimizi düşünüyoruz. Eczanelere bir ön bilgi verildi. Bu konuda zaten belli bilgileri, belli birikimleri var. Bu rolü de zaten yapmaktalar. Bilgi hazinelerini biraz daha güncel bilgilerle donattık. 8 Mart'tan itibaren bu görevi daha doğru bir şekilde yapacaklarına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Ovası

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.