Öne Çıkanlar istanbul Hasan Tosgar
banner798

Bomba yüklü araçla saldırı 3 ölü 45 yaralı..


Saldırı, merkez Bağlar İlçesi Batıkent Meydanı mevkiinde bugün saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün PKK'ya yönelik Bismil İlçesi ile kent merkezinde düzenlediği operasyonlarda 7 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilmeleri için polis midibüsüne bindirilerek hastaneye götürülmek üzere yola çıkarıldı.



BOMBA ARAÇLA SALDIRI



İçinde 7 şüpheli ile 9 polisin bulunduğu midibüsün Dicle Bulvarı üzerinden geçişi sırasında PKK'lıların daha önceden yol kenarına park ettiği bomba yüklü araç uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Diyarbakır'ın her tarafından duyulan şiddetli patlamada polis aracında bulunan şüphelilerden 3'ü öldü, 4 şüpheli ile 9 polis yaralandı. Çevrede bulunan 3 polis ile biri bebek 26 kişi de patlamada çeşitli yerlerinden yaralandı. Patlamanın olduğu yerde büyük bir çukur açılırken çevredeki binalar ve araçlar büyük hasar gördü.



Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı polisler Diyarbakır Asker Hastanesi, sivil yaralılarda kentteki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırının ardından bölgeye giden tüm yollar kapatılarak, frekans karıştırıcı Jammerli araçlar sevk edilerek, geniş güvenlik önlemleri alındı. Saldırının ardından kentte geniş güvenlik önlemleri alınırken, saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı.



VALİLİLİK: 3 ÖLÜ, 45 YARALI



Diyarbakır Valiliği'nden saldırıyla ilgili yapılan açıklamada, "Terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçu nedeniyle gözaltına alınan bölücü terör örgütü mensubu şahısların doktor raporu almak için hastaneye götürülmeleri esnasında saat 16.30 dolaylarında Batıkent Kavşağı mevkiinde bomba yüklü araç patlatılmıştır. Araç içerisinde 9 polis, 7 şüphelinin olduğu, civarda oturan ve olay esnasında seyahat eden vatandaşlar ile çay bahçesinde oturan vatandaşlarında olduğu yaralılar bulunmaktadır. Olayda 12 polis, 33 sivil olmak üzere 45 kişi yaralanmıştır. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını kaybetmiştir" denildi. 









Anahtar Kelimeler:
SaldırıDiyarbakır
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.