Öne Çıkanlar istanbul DEAŞ operasyonu
banner798

Doktorlardan Davutoğlu'na mektup

 

İzmir Tabip Odası'nın yeni yönetimi ilk basın toplantısında emekli hekim aylıklarının artırılması için Başbakan Ahmet Davutoğlu'na çağrı yaptı. Başkan Prof. Dr. Fehmi Akçiçek, emekli hekim aylıklarının düşüklüğü nedeniyle dikkat çekecek kadar mağduriyet yaşandığını söyledi. Başbakan Davutoğlu'nun 2 ay önce emekli hekim maaşlarının arttırılacağı sözü verdiğini belirten Akçiçek, "Sayın Başbakan da iki ay önce verdiği sözü yerine getirerek ayrılmak ister. Biz göreviden ayrılmadan bu sözü yeri getirme çağrısı yapıyoruz" dedi.



DAVUTOĞLU'NA YAZILAN MEKTUP



Oda'nın Genel Sekreteri Dr. Cehyun Balcı da Başbakan'a göndereceklerin mektubu okudu. Balcı "Sayın Başbakan, basına yansıyanlardan, Başbakanlık görevinizden ayrılacağınızı öğrenmiş bulunuyoruz. Bu kararınıza ilişkin açıklamanızda, verdiğiniz bütün sözleri tuttuğunuzdan söz etmektesiniz. Size bir sözünüzü anımsatmak isteriz. İçinde bulunduğumuz yılın 12 Mart günü, Van'da yaptığınız konuşmada, yaklaşan tıp bayramı öncesinde hekimlere 'müjde' vererek emekli hekim aylıklarına zam yapılacağından söz etmiştiniz. Her ne kadar sözünü ettiğiniz zam, sizin de aynı konuşmada vurguladığınız gibi hekimlerin harcadığı çaba, emek ve yıpranmanın gerçek karşılığı olmasa da verdiğiniz sözle ilgili hekim kamuoyunun beklentisi üst düzeydedir. Bütün hekimler, her fırsatta bu konuya ilişkin gelişmeleri sorgulamaktadır. Verdiğiniz sözün üzerinden geçen bir buçuk aya rağmen herhangi bir gelişme olmamıştır. Sizi 12 Mart 2016'da Van'da vermiş olduğunuz sözün arkasında durmaya ve verip de yerine getirmediğiniz bir söz bırakmamaya çağırıyoruz" dedi.



Balcı, mektubu Başbakanlı'ğa postalayacaklarını belirtti. İzmir Tabip Odası 2015 yılında yaptığı basın açıklamasında 30 yıl çalıştıktan sonra emekli olan hekimlerin 1500-2000 TL arası maaş aldıklarına dikkat çekmiş, aylıkların arttırması çağrısı yapmıştı.

Anahtar Kelimeler:
IzmirMektup
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.