Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner797

Efkan Ala açıkladı! Bir il 2 ilçe operasyon yapılacak
Güneydoğu'daki operasyonlara ilişkin Ala, "8 ilçe temizlendi. Yüksekova'da, Şırnak merkezde ve Nusaybin'de bazı mahallelerde yine çukurlar var, bariyerler var. Aldığımız bilgiler, orada yine bombalama tuzaklarının kurulduğunu gösteriyor. Dolayısıyla oralarda da o temizlikler yapılacak. Vatandaşımızın daha rahat hayatını sürdürebileceği ortamlar sağlanarak vatandaşlarımıza sunulacaktır" dedi.



İçişleri Bakanı Efkan Ala, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Güneydoğu'daki operasyonlara ilişkin Ala, Hakkari Yüksekova, Şırnak merkez ile Mardin Nusaybin'de barikat ve çukurlar olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: "Nerede barikat varsa temizlenecek, hazırlık yaptıktan sonra operasyonlara başlıyoruz. Türkiye bir kararlılık içerisinde. 8 ilçe temizlendi. Yüksekova'da, Şırnak merkezde ve Nusaybin'de bazı mahallelerde yine çukurlar var, bariyerler var. Aldığımız bilgiler, orada yine bombalama tuzaklarının kurulduğunu gösteriyor. Dolayısıyla oralarda da o temizlikler yapılacak. Vatandaşımızın daha rahat hayatını sürdürebileceği ortamlar sağlanarak vatandaşlarımıza sunulacaktır. Bir iki gün öncesinden, bazen yarım gün öncesinden operasyon yapılma anı yerel yöneticiler tarafından vatandaşlarımıza bildirilmektedir.



ŞIRNAK İL MERKEZİ VE İKİ İLÇEMİZDE HAZIRLIKLAR YAPILDIKTAN SONRA OPERASYONLAR GERÇEKLEŞTİRİLECEK



Hazırlıklar yapıldıktan sonra operasyonlar gerçekleştirilmektedir. Şırnak il merkezi ve diğer iki ilçemizde de aynı yöntemle, vatandaşlara yarım gün, bir gün öncesinden, sokağa çıkma yasağı da ilan edilerek durum bildirilecek.



ÇUKUR KAZANLARA SORUŞTURMA AÇIYORUZ GÖREVDEN ALIYORUZ ELBETTE



Vatandaşın evinin önünü yapacakken, çukur kazanlara soruşturma açıyoruz görevden alıyoruz elbette. Biz bize düşeni yapıyoruz. Herkes üzerine düşeni yapmalı. O zaman terör örgütü gölgesinde büyüyeceği ortamlardan mahrum kalır."



"NEVRUZU BAHAR ŞENLİĞİ OLARAK KUTLAMAK İSTEYENLERİN YANINDA OLURUZ"



Nevruz kutlamalarına ilişkin bir soru üzerine Ala, "Nevruz kutlamalarını çok uzun yıllardır yapıyoruz. Nevruzu bahar şenliği olarak kutlamak isteyenlerin yanında oluruz. Nevruz bir bahar şenliğidir. Milletimize yakışır bir şekilde kutlanması için çeşitli tedbirler alıyoruz. Bu genelge de tedbirleri hatırlatmak içindir. Genelgemize ek olarak Nevruz için de genelge gönderdik. Hatırlatma yaparak talimatları ilettik. Her zaman provokasyon yapmak isteyenler olmuştur. Her yerde Türkiye'de olabilir. Provokasyonlara prim verilmemeli" açıklamasında bulundu.


Haber Ovası

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.