Öne Çıkanlar Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner Samsun Tabip Odası
banner798

Erdoğan 12 yıl sonra Irak'ta

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yıllık aranın ardından nisan ayı sonunda Irak'a resmi ziyarette bulunacak.

Tarihi ziyaretin ana gündem maddesi terörle mücadele ve yaz aylarında Kuzey Irak'a gerçekleşmesi beklenen operasyon olacak.

Türkiye seçim maratonunu geride bırakırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan diplomasi trafiğine kaldığı yerden başlayacak. Geçtiğimiz süreçte özellikle Körfez ülkeleri ve Yunanistan başta olmak üzere komşularla yeni bir dönem başlatan Türkiye bu kapsamda çalışmalarına devam ediyor.

Terörle mücadele konusunda Türkiye'nin güney komşuları büyük önem arz ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi bir ziyaret gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra ilk kez Irak'a resmi ziyarette bulunacak. En son başbakan olduğu dönemde Irak'a giden Erdoğan'ın nisan ayının sonunda gerçekleşmesi beklenen ziyaretinde en önemli konu başlığı terörle mücadele olacak.

Erdoğan'ın Irak'taki temaslarında terörle mücadele konusu tüm ayrıntılarıyla masaya yatırılacak. Yaz aylarında PKK terör örgütüne yönelik Kuzey Irak'a düzenlenmesi beklenen operasyon Irak'taki görüşmelerde ele alınacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.