Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner797

Golf sahası 19 Mayıs'a yetişecek

Golf Antrenman Sahası ve Golf Akademisi hizmet binasının inşaatını gezen Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Yılmaz, golf sahasını 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda hizmete açmak için halka söz verdiğini belirterek, zamanında bitirilmesini istedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin alt yapı yatırımlarıyla Karadeniz Bölgesi'nin başkenti Samsun, 'Spor Kenti' hedefine adım adım yaklaşıyor. Bir yandan 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları hazırlık çerçevesinde spor tesisleri inşaatlarına başlanırken, diğer yandan da Samsun, Türkiye'de golf alt yapısına sahip İstanbul, Aydın ve Antalya'nın ardından 4'ncü il olmaya hazırlanıyor. Türkiye'nin 11'ci golf sahasına sahip olacak olan Samsun'da Golf Akademisi hizmet binası inşaatı ise tüm hızıyla sürüyor.



370 dönümlük bir arazi üzerine inşa edilen 9 çukurlu golf antrenman sahası ile akademi binasının tamamlanmasıyla Samsun, sporda golf altyapısına sahip Karadeniz'in tek şehri olacak. İşçiler sohbet ederek kolaylıklar dileyen Başkan Yılmaz, gol sahası ve akademi binası inşaatının açılışını haziran ayında yapacaklarını hatırlatarak, "Halka söz verdim. Her yerde anlatıyorum. Golf sahamızı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda hizmete açacağız. Bu tarihe kadar tüm inşaat çalışmalarının tamamlanması gerekiyor. Sizden mümkün olduğu kadar özveri bekliyoruz" dedi.





Golf ile ilgili alt yapı çalışmalarının yüzde 90 oranında tamamlandığını ifade eden Başkan Yılmaz, "Golf tesisimiz, Karadeniz'de tek. Türkiye'de de 9 delikli saha sınıfında en büyüğünü inşa ediyoruz. Burada 370 dönüm arazi üzerinde kurulacak olan sahamızın 250 dönümü golf alanı, kalan 120 dönümü ise peyzaj ve rekreasyon alanı. Çok geniş bir sahamız oldu. Sahamızda toplamda 3 de suni göl bulunuyor. Şehrimize büyük prestij kazandıracak golf sahamız, ayrı zamanda turizmi de tetikleyecek. Bunun heyecanı ile çalışmaları titizlikle takip ediyoruz. İnşallah açılışını da halkımızla birlikte yapacağız" diye konuştu.











Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.