Öne Çıkanlar istanbul Hasan Tosgar
banner798

Havza'da Pazaryerine denetim
İşyeri ve imalathanelere yönelik denetimlerine devam eden Havza Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe pazarında fiyat etiketi denetimi yaptı.



İlçede hafta da bir gün kurulan sebze pazarında fiyat etiketi kontrolü yapan Havza Belediyesi Zabıta ekipleri sebze tezgahlarında etiketi bulunmayan Pazar esnafını uyararak ihbarname bıraktı. Ekipler aynı zamanda esnaflara terazi ve tartı aletleri ile genel hijyen kuralları konusunda uyarılarda bulundular. Kurallara uyan ve fiyat etiketi bulunan esnaflara zabıta teşekkür etti.



Havza Belediyesi Zabıta Amiri Erhan Demir, denetimlerin vatandaşın hem sağlığı hem de maddi açıdan haksızlığa uğramaması adına çok önemli olduğu vurgulayarak; “Belediyemizin daha önce fırın ve lokanta ile yiyecek imalatı yapan işyerleri denetlendi. Şimdi de pazarlarda gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde esnafımız hem bilinçlendiriliyor hem de eksikliklerini giderme konusunda uyarılıyor. Önce uyarılan esnaf daha sonra yapılan kontrollerde aynı hatayı tekrar etmişse o zaman cezai işlem uygulanıyor. Vatandaşın hakkı ve sağlığı her şeyden önemlidir” dedi.



Konu ile ilgili olarak Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise Havza Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin aralıksız denetimlerini sürdürdüğünü belirterek; “ Bu hafta ekiplerimiz sebze pazarı ve diğer tezgahlarda etiket denetimi uygulamasına başladı. Ekiplerimiz etiket denetiminin yanı sıra hijyen ve diğer konularda da Pazar yerlerinde denetimler gerçekleştirmekte. Esnafların temizlik ve diğer konularda bizlere yardımcı olmaları önemli. Yapılan denetimler ile vatandaşlarımızın hem sağlığını korunması hem de maddi açıdan zarar görmesinin önüne geçmek için bu denetimler gerekli. Halkımızdan ve esnaflarımızdan ricamız bizlere yardımcı olmalarıdır.” Dedi.

Haber Ovası

Anahtar Kelimeler:
HavzaZabıtaDenetim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.