Öne Çıkanlar istanbul Hasan Tosgar
banner797

İdil'de operasyon devam ediyor
 ŞIRNAK’ın İdil İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, kazdıkları hendeklerin kapatılması, oluşturulan barikatların kaldırılması için uygulanan sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte 2 mahallede başlatılan operasyonlara bugün de devam edildi.

Kaymakamlık tarafından 16 Şubat saat 23.00'dan itibaren İdil İlçe merkezi ve Dirsekli Köyü'nde uygulanan sokağa çıkma yasağı kapsamında başlatılan operasyonlar, 13’üncü günde de sürdürüldü. Yaklaşık 4 bin jandarma ve polis özel harekat tim mensubunun katıldığı Kralbet operasyonlar, hendek ve barikatların bulunduğu Turgut Özal Mahallesi'nde sürüyor. Daha önce operasyonların tamamlandığı Yeni Mahalle'de cadde ve sokaklar ile evler tek tek aranıyor. Uzman ekipler tarafından yapılan aramalarda bulunan tuzaklı patlayıcılar, kontrollü patlatılırken, evlerde yapılan aramalarda PKK'ya ait çok sayıda silah ve patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme ile mühimmat bulundu.

Havadan helikopterler ve insansız hava araçları desteğinde Turgut Özal Mahallesi'nde süren operasyonlarda zaman zaman PKK'lılar ile sıcak temas sağlanıyor. Mahalle içerisinde sık sık, patlama ve silah sesleri duyuluyor.

Haber Ovası

Anahtar Kelimeler:
OperasyonşırnakIdil
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.