Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner798

İdil'den acı haber: 2 şehit
banner852
ŞIRNAK'ın İdil ilçesinde güvenlik güçlerinin operasyonları devam ederken bugün Turgut Özal Mahallesi'nde çıkan çatışmada 2 özel harekatçı polis memuru şehit oldu, 6 polis yaralandı.

Olay bugün öğleden sonra hendek ve barikatların kapatılması, PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyonların sürdüğü Turgut Özal Mahallesi'nde meydana geldi. Güvenlik güçleri örgütün dağ kadrosundan geldiğini belirlediği 4 PKK'lıyı bir evde sıkıştırıp, 'teslim ol' çağrısında bulundu. PKK'lıların çağrıya ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada evde bulunan 4 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, diğer evlerde gizlenen PKK'lıların roketatar ve uzun namlulu silahlarla açtığı ilk ateşte 2 özel harekat polisi şehit oldu, 6 polis de yaralandı.

12 PKK'LI ÖLÜ

Bölgeye takviye birlikler sevk edilerek PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlatıldı ve 8 PKK'lı daha etkisiz hale getirildi. Bu çatışmada ölü ele geçirilen PKK'lı sayısı 12'ye çıktı. Öldürülen PKK'lılar arasında örgütün dağ kadrosundan gelen aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu belirtildi.

YARALI POLİSLER ŞIRNAK'TA

Çatışmada PKK'lıların roketatar ve uzun namlulu silahlarla açtığı ateşte yaralanan özel harekatçı 6 polis memuru ilk tedavileri İdil Devlet Hastanesi'nde yapıldıktan sonra helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne sevk edildi.

Yaralı polis memurlarının hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

KAYSERİ'DEN GEÇİCİ GÖREVLE GİTMİŞLERDİ

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde çatışmada şehit olan özel harekat polisleri Hakan Yılmaz ile Muzaffer Tufaner'in görev yaptıkları Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nden iki ay önce Silopi’ye, oradan da geçici görevle Şırnak’ın İdil ilçesine gittikleri belirtildi. Hakan Yılmaz ile Muzaffer Tufaner’in şehit olduğu haberi Kayseri’deki mesai arkadaşlarına ve ailelerine öğleden sonra ulaştı.

Şehitlerden Hakan Yılmaz’ın cenazesinin yarın Karaman’da, Muzaffer Tufaner’in cenazesinin ise Yozgat’ın Yerköy ilçesinde düzenlenecek törenlerle toprağa verileceği belirtildi.

Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, "Milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun. Şehitlerimizin ailelerini Şırnak’a, son yolculukları için düzenlenecek törene gönderdik. Yarın da Karaman ve Yozgat Yerköy’de toprağa verilecekler" dedi.

Bu arada İdil'de 2 polisin şehit olduğu çatışmada yaralanan 6 özel harekat polisinin de Kayseri kadrosundan olduğu ve tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

KARAMAN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Hakan Yılmaz'ın, Karaman'da oturan ağabeyi ve kayınpederinin Wipbet evine ateş düştü.

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 polis şehit oldu, 6 güvenlik görevlisi de yaralandı. Şehit olan polislerden Hakan Yılmaz'ın, Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptığı ve yaklaşık 2 ay önce geçici görevle Şırnak'a gittiği, bir süre burada kaldıktan sonra İdil İlçesi'ne geçtiği öğrenildi.

1'i kız 2 çocuk babası şehit Hakan Yılmaz'ın, Karaman'da oturan annesi Selman ve ağabeyi Harun Yılmaz ile kayınpederi Mustafa Gümüştaş'ın, evine acı haber Vali Murat Koca, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne tarafından verildi. Şehit ailesine ziyaretin ardından açıklama yapan ve duygulandığı için güçlükle konuşan Vali Murat Koca, "Kayseri'den Şırnak'ın İdil İlçesi'ne geçici görevle giden bir kahraman kardeşimizi daha kaybettik. Ailesinin ve Türk milletinin başı sağ olsun" dedi. Acı haberi alan yakınları da eve akın etti.

Aslen Adanalı olan Hakan Yılmaz'ın babasının da polis olduğu ve vefat ettiği öğrenildi.
Şehit Yılmaz'ın cenazesinin yarın Karaman'da düzenlenecek törenin ardından polis şehitliğine defnedileceği öğrenildi.

EVLERİNE TÜRK BAYRAKLARI ASILDI

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde çatışmada şehit olan özel harekat polisleri Hakan Yılmaz ile Başpolis Muzaffer Tufaner'in Kayseri’deki evlerine gelen Emniyet personeli, acı haberi ailelerine verdi. Şehit polislerin evlerine Türk bayrakları asıldı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nden 6 ay önce Silopi’ye, oradan da geçici görevle Şırnak’ın İdil İlçesi'ne giden polis memurlarından Hakan Yılmaz, Kayseri’nin merkez Melikgazi İlçesi Osman Kavuncu Bulvarı’ndaki polis lojmanlarında kalıyordu. Lojmanlara gelen meslektaşları, sağlık ekiplerinin nezaretinde, Yılmaz’ın ailesine şehadet haberini verdi. Lojmanlarda kalan diğer polislerin yakınları da balkonlarına Türk bayrakları astı. Yılmaz’ın meslektaşlarından bazıları, gözyaşlarını tutamadı.

Diğer şehit Muzaffer Tufaner’in merkez Talas İlçesi'ndeki evine de acı haber ulaştı. Tufaner’in evinin balkonlarına da Türk bayrakları asıldı.

Yozgat'a şehit ateşi düştü

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA) -

ŞIRNAK’ın İdil İlçesi'nde terör örgütü mensuplarına yönelik devam eden operasyonlar sırasında şehit olan 2 Özel Harekat polisinden 43 yaşındaki Muzaffer Tufaner’in memleketi Yozgat’ın Yerköy İlçesi'ne atiş düştü.

Özel Harekat polisi Muzaffer Tufaner’in şehit olduğu haberi Yerköy İlçesi'ne bağlı Saray Köyü'nde oturan annesi Ayten ve babası Ali Tufaner’e Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Jandanma Komutanı Şelçuk Yıldırım tarafından sağlık görevlileri eşliğinde verildi. Baba evinin önünde ambulansları gören şehidin anne ve babası, endişelendi. Acı haber alacaklarını hisseden çift, gözyaşı döktü.

Evli olan şehit polis memuru Muzaffer Tufaner'in Ali (13), Nisa Nur (12) ve Ahmet (5) adında 3 çocuğu bulunuyor. Şehidin eşi ve çocuklarının Kayseri'de oturduğu öğrenildi.

Şehit polisin cenazesi, Şırnak’ta yapılacak törenin ardından yarın ikindi namazından sonra Yerköy'ün Saray Köyü'nde toprağa verilecek.

Haber Ovası

Anahtar Kelimeler:
2 şehitIdil
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876