Öne Çıkanlar istanbul Hasan Tosgar
banner798

Kadın Cinayetlerini durduracağız ,8 Mart yürüyüşü
KADIN Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Tünel Meydanı'ndan Galatasaray Meydanı'na bir yürüyüş düzenledi.

"Bir kadın daha eksilmeyeceğiz","Erkek şiddetine, tacize, tecavüze sessiz kalmayacağız", "Kadın cinayetlerinidurduracağız" yazılı döviz ve pankartlar taşıyan grup, Tünel Meydanı'nda toplandı. Galatasaray Meydanı'na yürüyen grup burada basın açıklaması yaptı. 8 Mart mücadele haftasını başlatmak için toplandıklarını belirten Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav kadınların yaşadıklarının sadece 8 Mart'ta değil her gün gündemde olması gerektiğini belirtti. Kav şunları söyledi: "Türkiye'de başta yaşam hakkı ihlali olmak üzere Grandbetting kadınların sürekli hakkı gasp edilip varlıkları yok sayılıyor. Son sene bu giderek artış gösterdi.

Yani kadın bedenine ve yaşam tarzına yapılan müdahaleler, bununla ilgili söylemlerle somut uygulamalar artış gösterdi. Dışarı çıkarsanız tehlikedesiniz, başınıza cinsel saldırı gelebilir, öldürülürsünüz. Kadınlar haklarını ararlarsa, boşanmaya çalışırlarsa bunun sonucu ölüm olabilire alıştırmak istiyorlar. Bu kısır döngüyü başta kadın kardeşlerimin, tüm Türkiye toplumunun ve tüm erkek kardeşlerimizin anlamalarını istiyoruz. Kadınlar zaten aslında dışarı çıkmak, modern haklarını yaşamak, kendi ayaklarının üzerinde durabilmek için mücadele yürütüyor. Onların desteklenmesi gerekirken, sorun kaynağı olarak bu hak arayışını ilan edip kadınları eve döndürmeye çalışan güce ve bu politikalara direniyoruz"

Haber Ovası

Anahtar Kelimeler:
Haber8 Mart Yürüyüşü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.