Öne Çıkanlar Samsun 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası
banner798

Makrome kursunu bitiren 10 gence sertifikalarını Samsun Valisi verdi
'Sosyal Hayata Katılıyorum, Eğlenirken Öğreniyorum Projesi' kapanış programı ve sertifika töreni Samsun Polisevi'nde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törene katılan protokol üyeleri konuşma yaptı. 

İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, proje ile Samsun genelinde örgün öğretime devam etmeyen, açık öğretim lisesinde okuyan 15-18 yaşları arasında 10 kız çocuğuna 15.10.2015 ve 22.01.2016 tarihleri arasında makrome dokuma kursu verildiğini söyleyerek "Bu bağlamda, sosyal hayata katılmak, katkı sağlamak ve etkileşim ile doğru platformda bulunmanın vazgeçilmez bileşeni olduğu, sosyal aktivitelerin davranış ile kaynaştığı noktalar, bu proje sayesinde karşılıklı olarak değerlendirilmiştir. Kurs süresince kızlarımızla personelimiz arasında iyi diyaloglar kurularak, motivasyonu yüksek ve başarılı geçebilmesi için, proje daha eğlenceli hale getirilerek gezi, sinema ve yemek programları düzenlenmiştir. Bu faaliyetler ile toplumun değişik kesimleri ile bir araya gelme şansı yakalanmıştır. Proje sonunda çocuklarımız file ve ağ örme konusunda el becerisi kazanmış olmaları nedeniyle, iş istihdamlarının Slot Oyunları sağlanması konusunda gerekli çalışmalar her anlamda koordinasyon ile yapılmaktadır" dedi.

Törende konuşma yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere tebrik ederek "Bu tarz kurslar bir meslek edinmeye yol açtığı gibi aslında insanların el becerilerini de ortaya çıkarmaktadır. Bu tarz kurslar ile yavrularımız el becerilerini keşfetme fırsatını da yakalayacaklardır. Onun için bu yavrularımız mutlak suretle buradan öğrendikleri becerilerini daha farklı kurslarla destekleyerek hayata hazırlanma fırsatını da yakalayacaklardır. Bu yavrularımız makrome kursu ile bir el becerisi edindiler. Bu yavrularımız çok farklı kurslara katılarak fark edemeyecekleri yeteneklerini de ortaya çıkarıp onun üzerine ısrarla gitmeleri gerekiyor. Çünkü bu tarz faaliyetler sürdürülebilir olmaktadır. Bu tarz kurslar bizleri sosyal hayata bağlamaktadır. Bu kurslar sayesinde sosyal hayatın birer parçası oluyoruz" diyerek sözlerine şöyle devam etti: 

"İnsanlarla birlikte hareket ettiğimizde sorunlarımızı, dertlerimizi onlarla paylaşıp çare buluyoruz. Bu gün yetiştirdiğiniz on yavru, yarın onlarca, yüzlerce kişiye katkı sağlayacak ve binlerce insana olumlu anlamda etki edecektir. Bu işe öncülük eden emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yavrularımızı kutluyorum. Bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Biz valilik olarak üzerimize düşen bir şey varsa mutlak suretle yanlarınızda olacağımızı da bilmenizi istiyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum." Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.