Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner798

Mardin Derik'te PKK'ya operasyonlar sürüyor
 MARDİN'in Derik İlçesi'nde, sokağa çıkma yasağı kararı olmamasına rağmen, PKK'lıların hendek kazması ve barikat kurması üzerine güvenlik güçlerinin başlattığı operasyon kapsamında, bugüne kadar 8 teröristin öldürüldüğü, 5 teröristin yaralı ele geçirildiği bildirildi. 12 kişinin gözaltına alındığı olaylarda 5 güvenlik görevlisinin de hafif yaralandığı kaydedildi.

Derik'te mahalle aralarında barikat kuran, hendek kazan PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlar 7'inci gününe girerken, bu süre içerisinde örgüte ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Sokağa çıkma yasağı kararı olmamasına rağmen, PKK'lıların Derik'te hendek kazıp barikat kurması üzerine güvenlik güçleri, 7 gün önce ilçede operasyon başlattı. Dağ Mahallesi'nde, dün bazı evlere yapılan operasyonlarda PKK'lılara ait olduğu belirtilen çok sayıda roketatar başlığı, telsiz, el bombası, sırt çantası ve bomba düzeneklerinden oluşan mühimmat ele geçirildi. Halkın yüzde 80'nin ilçeyi terk ettiği Derik'te, belediyenin su şebekesini onarmadığı için suların kesik olduğu ve ilçeye giriş- çıkışların ise güvenlik güçleri tarafından kontrollü olarak sağlandığı bildirildi.

BELEDİYE ARAÇLARINA DA EL KONULDU

Operasyonların sürdüğü 7 gün içerisinde 5 güvenlik Maksibet görevlisinin hafif yaralandığı, aralarında ilçe belediye eşbaşkanları, meclis üyeleri ve bir gazetecinin de olduğu 12 kişinin de gözaltına alındığı belirtildi. Operasyon kapsamında çıkan çatışmalarda bugüne kadar 8 PKK'lının öldürüldüğü kaydedildi. Operasyonlar kapsamında 11 barikat kaldırılırken, 3 hendek kapatıldı, 10 bomba düzeneği imha edildi. PKK'lılar tarafından tuzaklama ve barikat kurmak amaçlı olarak 18 aracın gasp edildiği ilçede, çukur açmaya çalışan Derik Belediyesi'ne ait iş makinelerine de el konulduğu belirtildi.

SİLAH VE MÜHİMMAT

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada 12 evde yapılan aramalarda, A-4 plastik patlayıcı yerleştirilmiş elektrik kapsül irtibatlı F-1 tipi el bombası gövdesi, 1 el bombası, 5 sevk motoru, 1'i zırh delici, 3 roketatar mühimmatı, 2 uzun namlulu silah, 299 Bixi mermisi, 51 kanas mermisi, uzun namlulu silaha ait 7 şarjör ve 209 fişek ile bomba yapımında kullanılan bol miktarda malzeme ele geçirildiği kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.