Öne Çıkanlar Veysel Eroğlu Çanakkale
banner797

OKTAY VURAL: CUMHURBAŞKANI TAŞ ATTI
banner852

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Erdem Gül ve Can Dündar'ın Anayasa Mahkemesinin kararıyla tahliye edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karara saygı duymadığı yönündeki açıklamalarını eleştirerek "Cumhurbaşkanı bir taş attı. Şimdi herkes o taşı çıkarmaya çalışıyor. 'Ben gittikten sonra ülke karışacak' dedi. Ülkesinin bu kadar çalkalanmasını bekleyen bir cumhurbaşkanı ülkedeki kurumlar arasında huzuru nasıl temin edecek? İnsanların hukuk devletine bakış açısını bu kadar yaralayan bir kimsenin yurt dışına çıkmadan önce Türkiye'yi karıştırmaya yönelik bu iradesi huzurlu bir Türkiye istemiyor demektir. 'Ben olmuyorsam Türkiye'de huzur olmasın' demek oluyor" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasa mahkemesi kararıyla ilgili açıklamalarından önce AK Parti Grup Başkanvekillerinin "Anayasa Mahkemesinin kararını uygun görüyoruz" dediklerini savunan Oktay Vural, "Cumhurbaşkanının sözlerinden sonra onlarda bu kararı benimsemediklerini ifade ettiler. Cumhurbaşkanının iradesini AKP yöneticileri ve Meclis Başkanı üzerinde tesis edildiği bu örneklerde çok açık çıkmıştır. Bugün tam bir vesayet vardır" dedi.

"MİLLETİN İRADESİNİ AYAKLAR ALTINA ALMAK YOK SAYMAKTIR BU"

Kürsüden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasa mahkemesi kararıyla ilgili açılamasını dinleten Oktay Vural şunları söyledi:

"Aslında zihin altında nasıl bir hukuk devletiyle mücadele edildiğini hukukun yok saydığını kendisini oraya getiren iradenin üzerine tahakküm kurmak istediğini ifade ediyor. Milletin iradesini ayaklar altına almaktır bu yok saymaktır bu. Bu aynı zamanda milletin kendisine yönelik bir yok sayma ifadesidir. Bu çerçevede hukuk devletinde biz kimsenin hukuka müdahale etmesini istemiyoruz. Yargının silah olarak Pasgol kullanılmasını istemiyoruz. AKP döneminde yargı silah olarak kullanılmış. Farklı uygulamalar tecelli etmiştir" dedi.

"YARGIYA MÜDAHALE KABUL EDİLEMEZ"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü hakkında çıkarılan yurt dışına çıkma yasağının kabul edilemeyeceğini vurgulayan Vural şöyle dedi: "Yargıya müdahale kabul edilemez. Hem anayasa mahkemesi konusunda mahkemelere talimat verecek şekilde yaklaşımlar. Adana'da büyükşehir belediye başkanının yurtdışı yasağı getirmesi hukuku mahkemelerin siyasal amaçlarla ilgili kullanılma endişesini çoğaltmaktadır."

"CUMHURBAŞKANININ EKMEĞİNE YAĞ SÜRMENİN ANLAMI YOK"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'nin kararına ilişkin sözlerini düzeltmemesi halinde Anayasa Uzlaşma Mutabakat Komisyonu masasına oturmalarının mümkün olmadığının söylenmesi ve bu konuda kendilerinin ne yapacağı sorulması üzerine Oktay Vural şu cevabı verdi: "Komisyonda çalışmayacaksanız neden üye verdiniz? Kılıçdaroğlu bu hafta içinde cevabımı bildireceğim demiştir. Biz cumhurbaşkanıyla mı komisyondayız birlikte. Cumhurbaşkanının ekmeğine yağ sürmenin bir anlamı yok. Bu parlamentoda bunlarla ilgili bir ortamı oluşturamıyorsak o zaman 'millete gidelim' ifadesi içinde cumhurbaşkanının ekmeğine yağ sürmek var. MHP bu konudaki tutumunu meclis başkanına bildirmiştir. Umarım CHP bu konuda kendi kanaatini oluşturacaktır. Anayasaya güvenmeyene yargı kararlarına güvenmeye bir iradeyle karşı karşıya olduğumuz ortadadır. Uzlaşma olur yada olmaz. Hiç değilse uzlaşılmayan konuların neler olduğuna ilişkin kesin bir tespitin yapılarak milletimize bunun sebeplerini ortaya koymakta fayda vardır." 

Anahtar Kelimeler:
AnkaraVural
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876