Öne Çıkanlar istanbul Hasan Tosgar
banner797

Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi bir yaşında
ATAKUM Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezinin birinci yıl töreninde konuşan merkezin gönüllü yöneticisi Fatma Taşçı, mültecilere sahip çıkılması için çağrıda bulunarak, "Mülteci annelerinin yareni, çocuklarının ise manevi annesi olalım" diye konuştu.

Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezinin kuruluşunun birinci yılı, düzenlenen törenle kutlandı. Yalı Kafe'de düzenlenen birinci yıl kutlamasına merkezde gerçekleştirilen kurslara katılan kursiyerler, eğitmenler, gönüllüler ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezinin bir yıl önce kurulduğunu ve bu bir yıllık süreçte önemli işlere imza attığını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "İlçemizde kadınların sosyal hayat içerisine kazandırılması noktasında önemli bir eksiklik vardı. Dezavantajlı gruplar başta olmak üzere herkese hizmet etmesini planladığımız koordinasyon merkezimizin açılmasına birkaç gün kala Mersin'de yaşanan o acı olayla yüreklerimiz yandı. Cani ruhlu kişiler tarafından katledilen ve ölümü kadına şiddet konusunda sembol haline gelen Özgecan Aslan kızımızın adını bu merkezde yaşatmak istedik. Bir yıl önce kapılarını açan ve yüzlerce kadının yararlandığı merkezin faaliyetleri bizleri son derece memnun ediyor. Emek veren, bu gönüllü harekete yüreğini koyan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

Kadına şiddet olayları karşısında annelere büyük iş düştüğünü ifade eden Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı, "Merkezimiz kurulurken kendimize büyük hedefler belirledik. Geride bıraktığımız bir yılı, Betboo bu büyük hedeflere ulaşarak geçirdik. Biz çok hayırlı bir iş için el ele vermiş, yüreğini ortaya koymuş ve dezavantajlı gruplar başta olmak üzere çok sayıda insana ulaşmış gönüllüleriz. Merkezimizde sürdürdüğümüz faaliyetler ile kadınlarımızın sosyal hayata daha çok kazandırılması, engellilerimizin önlerindeki engellerin aşılması, yaşlılarımızın kucaklanması, çocuklarımızın daha iyi yarınlara sahip olabilmesi adına çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Önceliğimiz kadınlarımızdır. Kadınlara yönelik şiddette erkeği suçlayarak cezalandırılmasını beklemek basit bir sonuç olur. Önemli olan kadınlarımızı bu konuda daha duyarlı hale getirerek, evlatlarını bu konuda duyarlı yetiştirmelerini sağlamaktır. Manevi değerleri yüksek, adaletli, ahlaki ve medeni kurallara önem veren çocuklar yetiştirmek, gelecekte yüreğimizi yakan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek adına önemli bir adımdır" dedi. 

Mülteci anneleri ve çocuklarına karşı herkesin duyarlı olması gerektiğini ifade eden Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı, "Dünya savaş ve acılarla dolu bir süreçten geçiyor. Bu sürecin en çok etkilenenleri de maalesef ki kadınlar ve çocuklar. Bugün ülkemizde de çok sayıda mülteci, savaştan kaçıp topraklarımıza sığınmış durumda. Kendi evladımızın gözünün içine bakmaya kıyamıyoruz. O çocukları da kendi evlatlarımız gibi görelim. Mülteci annelerin yarenleri olalım, mülteci çocukların manevi anneleri olalım. Dili, ırkı, dini ne olursa olsun çocuk her zaman çocuktur. Bize de topraklarımıza sığınan mülteci çocuklara sahip çıkmak, yanlarında olmak düşüyor. Lütfen bu anlamda hepimiz duyarlı olalım, mülteci annelerini, çocuklarını görmezden gelmeyelim. Bu anlamda bizler Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezinin gönüllüleri olarak üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" dedi.
 
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM) Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak, ELVİNDER Başkanı Yeşim Gürsoy, Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Aynur Yiğit, TÜGVA DOWN Derneği Başkanı Özlem Temiz'in yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı kutlamada konuşmaların ardından hep birlikte birinci yıl pastası kesildi. 

 


 

FOTOĞRAFLI


DHA-Genel - Türkiye-Samsun - Yaprak KOÇER

Haber Ovası

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.