Öne Çıkanlar KAFFED Genel Başkanı Yaşar Aslankaya Dayandı
banner798

Şehirlerin doktoru belediye başkanlarıdır
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, TÜGVA Samsun İl Temsilciliğinin toplantısına davetli olarak katıldı. İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu ile Başkan Yardımcısı Alican Usta'nın da yer aldığı toplantıda vakıf üyesi gençlerle buluşan ve "Gençlik, Şehir ve Yeni Bin Yıl" konulu sunum yapan Başkan Genç, şehirlerin tıpkı insanlar gibi canlı olduğuna vurgu yaparak, medeniyetleri meydana getiren şehirlerin doktorunun belediye başkanları ve meclis üyeleri olduğunu söyledi. Genç, "Şehirler sadece betondan oluşan bir yaşam alanı değildir. Şehirlerin de tıpkı insan gibi ruhu vardır" dedi.

Yeni bin yılın başında, yeni bir medeniyeti kurgulama görevinin gençler başta olmak üzere 7'den 77'ye herkese düştüğünü belirten Başkan Genç, "Sizin enerjiniz, heyecanınız bizim olmazsa olmazımız. Ama bizim de tecrübemiz sizin olmazsa olmazınız. Bunu bütünleştirmemiz lazım. Gelecek kuşağı, medeniyeti birlikte oluşturmalıyız. Yanlış karar Grandbetting verildiği zaman, şehrin kolu bacağı gider. Şehirleri oluşturan, şehre ruh veren insandır. İnsan bozulursa, şehir bozulur. Dolayısıyla şehirlerimizi sadece beton yapılarla geleceğe taşıyamayız. Çocuklarımızı ve gençlerimizi de milli ve manevi değerlerine bağlı şekilde yetiştirmeliyiz" diye konuştu.

Gençlik, Aile, Şehircilik alanlarında ödüllü bir belediye olduklarına dikkat çeken Başkan Genç, "Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesi, demokrasinin yerleşmesi şehirlerimize bağlıdır. Gençlerimiz, sanal alemi aşarak, doğal dünyada mücadele veren bir nesil olmalıdır. Çünkü milli ve manevi değerlerine bağlı, bilgili, donanımlı bir gençliğe ihtiyacımız var. Tıpkı medeniyetimiz geçmişte nasıl ki dünyaya öncü olduysa, bugün de yeni bin yılın başında dünyaya öncü olacak Yeni Türkiye'yi oluşturmamız gerekmektedir. Şehir kültürü ancak şehir ahlakıyla oluşur. Şehrin estetiği mimarisi, insanın estetiği ise ahlaktır" şeklinde konuştu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.