Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner797

Silopi,Cizre ve Sur örnek kentler olacak
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'da düzenlenen Dünya Kadınlar Günü Buluşması'nda konuştu. Davutoğlu, "Teröristler kudretimizi test etmeye kalktı ve gördüler ki devletimizin milletten kaynaklanan kudreti her şeyin üstesinden gelir. Terör örgütünün yıktığı, yaktığı şehirlerimizi daha güzel şekilde inşa etmek için büyük bir seferberlik başlattık. Silopi'yi, Cizre'yi, Sur'u terör örgütünün zarar verdiği diğer bütün yerleşim birimlerini bölgenin örnek kentleri haline getireceğiz" dedi.



'Kadın Hayattır' temasıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Dünya Kadınlar Günü Buluşması'na katılan Davutoğlu, "Hem İslami değer ve geleneklerimiz itibariyle hem de milletimizin değer ve töreleri itibariyle kadın hiçbir zaman erkek karşısında ikincil bir konumda tutulmamış, bugün kullandığımız anlamıyla kadın sorunu bizde hiç yaşanmamıştır. İslam insanı muhatap almış, erkeği andığı yerlerin çoğunda ayrıca kadını da anarak sürekli bir şekilde eşitlik vurgusu yapmıştır. İlahi mesaja muhataplık anlamında da erkek ile kadın arasında hiçbir fark gözetilmemiştir. İlahi mesajın muhatabı erkek ya da kadın değil; insandır, insandır, insandır. Bizim töre ve geleneklerimizde de kadın, erkek karşısında ikincil bir konuma itilmemiş, dışlanmamış, olması gerektiği gibi hayatın içinde ve merkezinde rol üstlenmiştir" ifadelerini kullandı.



"DAHA ÇOK KADINIMIZI SİYASETİMİZDE GÖRMEK İSTİYORUZ"



Türkiye'de kadınlara tanınan siyasi haklara değinen Davutoğlu, daha çok kadını siyasette görmek istediklerini belirterek "Kadınlarımızın hak ettiği değeri görmesi ve toplumsal hayata katılması noktasında örnek ülkelerden biriyiz. Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı kendisini kolayca modern dünya kalıbıyla tarif eden pek çok ülkeden çok önce Türkiye'de hayata geçti. Peş peşe yapılan düzenlemelerle kadınlarımızda 1930'da belediye seçimlerinde oy kullanma, 1933'te muhtar adayı olabilme ve 1934'te Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı tanındı. Türkiye bu haliyle dünyanın pek çok ülkesinin geriden izlediği bir tercihin öznesi, öncüsü oldu. Daha çok kadınımızı siyasetimizde görmek istiyoruz. Bu konuda da özellikle siyasete mührünü vuran 1 Kasım seçimlerine damgasını vuran teşkilatımızın kadınlarına selam ediyorum" diye konuştu.



"KADINLARA HÜRMET GÖSTERMEYEN ERKEKLERİN ONURU OLAMAZ"



AK Parti siyasetinin esasının insan onuru olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Bizim siyasetimizin temeli kadınlarımızın onuruna sahip çıkmak, insanlık onuruna sahip çıkmaktır. Erkeklik onuruysa ancak ve ancak kadınlara saygıyla, hürmetle başlar. Kadınlara hürmet göstermeyen erkeklerin onuru da olamaz izzeti de olamaz saygınlığı da olamaz. Annesinin elini öpmeyen, hanımına hürmet göstermeyen, kız evlatlarının başını okşamayan bir erkeğin insanlık onurundan nasibi yok demektir" açıklamasında bulundu.



"ANALAR AĞLAMASIN, DİYE ÇIKTIĞIMIZ YOLDA EN BÜYÜK DAYANAĞIMIZ ANNELERİN YÜREĞİYDİ"



Doğu ve güneydoğuda yaşanan terör olaylarına değinen Davutoğlu, şöyle konuştu: "Biliyorum; kadın olarak, anne olarak o hassas yürekleriniz bugünlerde biraz buruk. Terör olayları can alıyor. Canımız yanıyor. Analar ağlamasın, diye çıktığımız yolda en büyük dayanağımız annelerin vicdanı ve yüreğiydi. Bizim inancımızda her hayat mübarektir, saygıya değerdir. Biz yaratılanı, yaratandan ötürü severiz dolayısıyla yaratılana yapılan her yanlışı da yaratana karşı bir isyan olarak görürüz. Nesilden nesile bu değerlerimizi aktararak toplumsal hayatımızı huzur içinde, kardeşlik içinde sürdürdük. İnşallah bundan sonra da bu değerleri ihya ederek yaşamaya devam edeceğiz"



"HİÇBİR ANNE TERÖR DOLAYISIYLA EVLADINI KAYBETMEYECEK"



Başbakan Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: "Her insanın ilk öğretmeni annesidir. Şimdi terör olayları var. Arizi bir durum yaşıyoruz. İnşallah bugünler geçecek hep beraber huzurlu baharlarda birlikte bu ülkeyi şenlendireceğiz. Baharı annelerimizle, kızlarımızla, kadınlarımızla inşallah barış içinde karşılayacağız. Terör vesilesiyle tek bir canın bile kaybedilmediği güzel günlere inancımız tamdır. Bu ülkede hiçbir anne terör dolayısıyla inşallah evladını kaybetmeyecek. Evlat acısının ateşi hiçbir eve düşmeyecek. Annelerimizden aldığımız merhametle ve adalet duygusuyla bu derdin, bu belanın da üstesinden geleceğiz"



"KÜRT VE TÜRK KADINLARINI KİMSE AYIRAMAYACAK"



Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne cuma günü gerçekleştirdiği ziyareti sırasında tanıştığı 2 kadınla gurur duyduğunu anlatan Davutoğlu, "İşte Türkiye'nin birliğinin, beraberliğinin sembolü bu 2 kadındır. Bir şehit annesi Kürt bir kadın, Silopili gençlere okuma yazma öğreten bir Türk kadın. Bu Kürt ve Türk kadınlarını kimse ayırt edemeyecek. Kimse ayıramayacak" diye konuştu.



"TERÖRİSTLER KUDRETİMİZİ TEST ETMEYE KALKTI"



Terör örgütünün yıktığı şehirler için büyük bir seferberlik başlattıklarını söyleyen Davutoğlu, "Teröristler kudretimizi test etmeye kalktı ve gördüler ki devletimizin milletten kaynaklanan kudreti her şeyin üstesinden gelir. Bu kudreti bütün ülkede sadece şefkat için kullanacağız. Şimdi ise zaman şefkat zamanıdır. Ortada acılar var ama biz de bu acıları sarmak için devletin şefkat elini milletimizle birlikte ülkemizin her yerinde hissettirmek için çok kapsamlı bir çalışma içindeyiz. Terör örgütünün yıktığı, yaktığı şehirlerimizi daha güzel şekilde inşa etmek için büyük bir seferberlik başlattık. Silopi'yi, Cizre'yi, Sur'u terör örgütünün zarar verdiği diğer bütün yerleşim birimlerini bölgenin örnek kentleri haline getireceğiz"



"KADINA YÖNELİK ŞİDDET İNSANLIK AYIBIDIR"



Kadına yönelik şiddetin insanlık ayıbı olduğunu vurgulayan Davutoğlu, buluşmanın gerçekleştiği salonda da bulunan Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan'ın her türlü saygıya layık olduğunu söyledi. Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kadına yönelik şiddet meselesi büyük bir insanlık ayıbıdır. Bu insanlık hastalığının mağduru olarak sembol bir isme dönüşmüş rahmetli Özgecan'ı ne zaman hatırlasam hala içim sızlar. Kadına yönelik şiddet sadece bizim ülkemizde değil, bütün dünyada önemli bir sorun olarak gündemde. Biz şiddeti doğrudan bir insan hakkı ihlali olarak görürüz. Hiçbir inanç, gelenek ya da töre insana ve özellikle de kadına şiddet meşru kılmaz. Şiddetin her türlüsüyle olduğu gibi kadına yönelik şiddetle de sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz"

Haber Ovası

Anahtar Kelimeler:
CizreSurSilopiVeörnek Kent
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.