Öne Çıkanlar Doluluk oranı Midye
banner798

Sur'da son durum!
banner852
DİYARBAKIR'ın Merkez Sur ilçesinin sokağa çıkma yasağı devam eden 6 mahallesinde operasyonlar tamamlandı. Arama ve tarama faaliyetleri biten mahalle ve sokaklarda da yasak kaldırılıyor. Sur Kaymakamlığı, Gazi Caddesi'nin tamamı, Cevat Paşa ile Dabanoğlu Mahallesi'nin 4 sokağında sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını bildirdi.

Sur Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Merkez Sur ilçesinde bulunan 15 mahalle'den 6'sında PKK'lılar tarafından sokak aralarında oluşturulan barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve sokaklara döşenen bombalı düzeneklerın imha edilmesi amacıyla 11 Aralık 2015 Cuma günü saat 16.00'dan itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağı bazı cadde, mahalle ve sokaklarda kaldırıldı. Kaymakamlık, operasyonların sona ermesi, alanın terör örgütü mensuplarından temizlenmesi, barikatların kaldırılması, Betmoon çukurların kapatılması, tuzaklanmış patlayıcıların imha edilmesi, kamu düzeni ve güvenliğinin tekrar sağlanması nedeniyle Gazi Caddesi ile Cevatpaşa Mahallesinin tamamı, Dabanoğlu Mahallesinin Maragos, Miras, Süleyman Nazif ve Varol sokaklarında 13 Mart 2016 Pazar günü saat 08.00'den itibaren sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını bildirdi.

Sur Kaymakamlığı, geri kalan mahallelerde var olabilecek bombalı tuzaklamaların imha edilmesi ve alanın vatandaşların güvenli bir şekilde kullanımına uygun hale getirilmesi amacıyla arama-tarama faaliyetleri devam ettiğinden sokağa çıkma yasağının bir müddet daha devam edeceğini de duyurdu. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, 'Vatandaşlarımıza kendi can ve mal güvenliği için alınan bu tedbire sağduyu ile riayet etmeleri nedeni ile teşekkür ediyoruz' denildi.

Anahtar Kelimeler:
DiyarbakırSur
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876