Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner797

Tecavüz davasında kuzenlere ceza yağdı
ADANA'nın Kozan İlçesi'nde 27 yaşındaki N.K.'yı dövüp tecavüz ettikleri ile sürülen 4 kuzene 33'er yıl hapis cezası verildi.

Olay, geçtiğimiz yıl Kozan İlçesi'nin Aslanlı Köyü'nde meydana geldi. İddiaya göre Denizli'de üniversite eğitimi gören N.K. gönül ilişkisi olduğu Erman T.'yi arayarak akşam geç geleceğini kendisini araçla alması konusunda yardım istedi. Erman T. de yanına kuzenleri Mustafa Eren.T., Hacı Dede T., ve Yücel T.'yi alarak otobüsten inen N.K.'yı karşıladı.

Eve bırakma bahanesiyle N.K.'yı Tırmıl mevkiinde bir mısır tarlasına götüren 4 kuzen, genç kızı döverek tecavüz ettikten sonra çıplak fotoğraflarını çekti. Daha sonra genç kızı bir eve götüren kuzenler burada da tecavüz etti. Genç kızı eve bırakan kuzenler olayı kimseye anlatması durumunda fotoğrafları yayınlayacaklarını söyleyip şantaj yaptı. Eve gittiğinde durumu ailesine anlatan N.K., İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek kendisine tecavüz eden 4 kişiden şikayetçi oldu.

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kozan İlçe Jandarma Komutanlığı ve Betpas Adana'dan gelen ekiplerle birlikte Aslanlı Köyü'ne giderek 4 şüpheliyi evlerinde gözaltına aldı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüpheliler tutuklandı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Mustafa Eren.T., Hacı Dede T., Erman T. ve Yücel T. hakkında cinsel istismar, hürriyetten yoksun kılma ve şantaj suçlarından Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Şüpheliler suçlamaları kabul etmezken N.K.'nın hayat kadını olduğu rızası ve para karşılığı ilişkiye girdiklerini öne sürdü. N.K. ise şüphelilerin kendisini dövüp tecavüz ettiklerini söyleyip şikayetçi oldu.

Mahkeme heyeti, 4 sanığa cinsel istismar suçundan 24 yıl 4 ay, hürriyeti yoksun kılma suçundan 7 yıl 6 ay ve şantaj suçundan 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 33'er yıl 1'er ay hapis cezası verdi.

Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu'nu temsilen başkan Derya Göksuçukur ve komisyon üyesi Sibel Bayındır, davanın tüm aşamalarını mağdur vekili olarak takip ettiklerini belirterek verilen karardan memnun olduklarını kaydetti.

Haber Ovası

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.