Öne Çıkanlar şehit istanbul
banner798

Terör Saldırısında Ağır Bilanço

Başkentin en merkezi yeri olan, askeri kurumların ve lojmanların bulunduğu Devlet Mahallesi’ndeki saldırı, Genelkurmay Başkanlığı'nın yazılı açıklamasına göre; saat 18:31'de Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına, İnönü Bulvarı üzerinde bulunan kavşaktaki trafik ışıklarında bekledikleri sırada düzenlendi.

SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLU: 14 HASTANEDE 61 YARALI VAR

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) binasına çok yakın bir yerde gerçekleştirilen saldırı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 14 hastanede 61 yaralı olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise yakınlarının sağlık durumu hakkında bilgi almak isteyenlerin Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi ALO 184'ü arayabileceği belirtildi.

KIZILAY MEYDANI'NDA ÇEVİK KUVVET EKİBİ VE TOMA ARAÇLARI BEKLETİLMEYE BAŞLANDI

Devlet Mahallesi'nde meydana gelen bombalı saldırının ardından Ankara'da güvenlik birimleri adeta alarma geçti. Genelkurmay Başkanlığı Kavşağı'nda bir şüpheli paket fünyeyle patlatıldı. Saldırının meydana geldiği noktaya yaklaşık 300 metre mesafede bulunan İçişleri Bakanlığı yakınlarında da şüpheli bir çanta kontrollü olarak patladıldı. Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Kızılay Meydanı civarında olağanüstü güvenlik tedbirleri uygulanırken şüpheli görünen kişilerinse üzerleri ve çantaları arandı. Kızılay Meydanı'nda çok sayıda çevik kuvvet ekibi ve TOMA araçları bekletilmeye başlandı.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU YURT DIŞI ZİYARETLERİNİ İPTAL ETTİ

Başkentte yaşanan bombalı saldırı sonrası Vdcasino Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'a yarın yapacağı ziyareti iptal ederken Başbakan Ahmet Davutoğlu da saldırı nedeniyle Brüksel ziyaretini erteledi.

LİDERLERDEN ART ARDA KINAMA MESAJLARI


Ankara Devlet Mahallesi'ndeki bombalı saldırıyla ilgili muhalefet partisi liderlerinden de açıklamalar art arda geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bu acıları hak etmediğini belirterek "Ankara'daki hain saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar diliyorum" dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara Tren Garı önünde 10 Ekim 2015 tarihinde yaşanan canlı bomba saldırısını hatırlatarak "10 Ekim 2015'de Ankara Tren Garı önünde yaşanan canlı bomba saldırısından sonra başkentimiz, devletimizin kalpgahı bir kez daha hedef alınmıştır. Türkiye topyekün terörün, cinayet ve felaket emellerinin tehdidi altındadır. Bu olağanüstü durum açıkça düşmanlık ve barbarlıktır. Kim ne yaparsa yapsın, aziz milletimiz teröre boyun eğmeyecek, teslim olmayacaktır" ifadelerini kullandı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden saldırıyı kınayarak "Ankara'daki acımasız saldırıyı kınıyor, hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum" dedi.


İNGİLTERE VE ABD BÜYÜKELÇİLERİNDEN TERÖRE KARŞI TÜRKİYE'YE DESTEK

Ankara'daki saldırıya ilişkin İngiltere ve ABD büyükelçilerinden de Türkiye'ye teröre karşı destek mesajları geldi. ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Ankara'da gerçekleşen terör saldırısının derin üzüntüsü ve şoku içerisindeyim. Kalbimiz ve dualarımız saldırıdan etkilenenlerledir" ifadelerini kullanırken İngiltere Büyükelçisi Moore da "Birleşik Krallık bu zor zamanında Türkiye ile omuz omuzadır, terörizmi kesin ve net olarak kınıyorum" dedi.

Haber Ovası

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.