Öne Çıkanlar bafrada kaza kurşunu CİNSEL SALDIRI
banner797

Toplu taşıt sürücülerine bilgilendirme semineri
banner852
Samsun Şoförler ve Otomobilciler Odası Toplantı Salonu'nda İlkadım Belediyesi Kent Konseyi Trafik Ulaştırma ve Çalışma Grubu tarafından toplu taşıt sürücülerini bilgilendirme semineri düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından seminerin açılış konuşmasını yapan Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Dursun Kavuran, toplu taşıt sürücülerine trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu.


Seminerde konuşma yapan her yıl binlerce insanın trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini söyleyen Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, “Ülkemizin en önemli sorunlarından birisi olan trafik kazalarında her yıl binlerce insan hayatını kaybetmekte, on binlerce insan yaralanmakta ve sakat kalmaktadır. Bu kazalar sonucunda milyarlarca liralık da hasar meydana gelmektedir. Trafik kazalarında sebep aşırı hız, yakın takip, alkollü araç kullanmak, trafik kurallarına uymamak ve uykusuz araç kullanmak sayılabilir. Trafik kazalarının 2020 yılına kadar yüzde 50 azaltılması hedeflenerek, gerekli çalışmalar ve kararlar alınmıştır. Trafik kazalarının azalmasında toplu taşıma araçlarını kullanmak büyük önem arz etmektedir. Toplu taşıma araçlarının sürücüleri olarak sizler, trafikte olumlu davranışlarınız ve trafik kurallarına uymanız ile çevrenize iyi örnek olabilir, trafik bilincinin oluşmasında büyük katkıda bulunabilirsiniz" dedi.


Seminerde konuşma yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin ise "Samsun'da yoğun saatlerde yavaş yavaş trafik sıkıntısı yaşamaya başladık. Bunu aşmanın bir tane yolu var. Kurallara uyarsak mesafe alabiliriz. Kurallara uymazsak, yollar kilitlenir. İnsanlar mesafe alamaz. Bu durum bizim psikolojimizi bozar. Onun ötesinde aracımızda golf sopası, normal sopa, demir çubuk ve levye gibi aletler bulundurmaya başlarız. Bunun sonunu da herhalde söylememe gerek yok. Samsun ulusal medyada trafik kazaları ile gündeme geliyorsa, bunda bizim, sizin ve herkesin yapması gereken bir sürü iş var demektir. Şoför olarak yola çıktığımızda geriliyoruz, tansiyonumuz yükseliyor, sesimizi yükseltiyoruz, dışarıda söylenmesi uygun olmayan bazı kavramları ağzımızdan döküyoruz" şeklinde konuştu.

Vali Şahin konuşmasına şöyle devam etti: "Nihayetinde siz şoförler evinizi geçindiriyorsunuz. Bu sizin hayat tarzınız oluyor. Onun için sizlere biraz daha fazla görev düşüyor. Jokerbet Bu olumsuzlukları kaldırmanın yolu da şoför arkadaşlarla bunu konuşarak, eğitim alarak çözeceğiz. Araçları kullanırken mutlak suretle kurallara uymak gibi bir mecburiyet ortaya çıkıyor. Ulaştırma Bakanımız sıkça söyler; 'Yolların kralı olmaz kuralı olur' diye. Hep beraber birlikte kurallara başta ben ve biz hep beraber uyarsak mesafe alırız. Benim arkadaşlara talimatım var. Kırmızı ışıkta biz asla geçmiyoruz. Kırmızı ışıklarda eğer ben durmazsam diğer insanların kurallara uymasını bekleyemem. Onun için biz kurallara sıkı sıkıya uyuyoruz. Bu aynı zamanda çok olumlu bir yansımada oluşuyor."

Ambulansların geçiş üstünlüğü ilgili de konuşan Vali Şahin, "Bir başka konu da sizlerin düşüncelerini alacağız. Olumlu karşılık bulursak İçişleri Bakanlığımız ile de bunu paylaşarak belki Samsun’da bir pilot bölge uygulaması yapabiliriz. Bu da geçiş üstünlüğüne sahip başta ambulansların yol almaları konusunda nasıl bir yöntem geliştireceğimiz ile ilgili olacak. Bu yöntem Amerika’da bazı eyaletlerde uygulanan fermuar yöntemidir. Arabaların sağa, sola giderek ambulansa yol açarak ambulansın ortadan ilerleyişi yöntemimdir. Tabi ki, bunu şimdi yapalım diye söylemiyorum. Bir fikir olarak söylüyorum. Bunu sağlık teşkilatıyla, Emniyet Müdürlüğü ile belki ambulans şoförleriyle uzun uzun konuşup karar vermemiz gerekiyor. Bu anlamda da biz belki Samsun’da bir ilki gerçekleştirebiliriz. Türkiye kaza yapma sıralamasında dünyada ilk on arasında. Bizim kaza konusunda olabildiğince çok dikkatli olmamız lazım. Biz kendimizi değiştirirsek, başkalarının da değiştiğini görürüz" dedi.

Konuşmaların ardından İlkadım Kent Konseyi Trafik Ulaştırma Çalışma Grubu faaliyetlerine katkılarından dolayı, İlkadım Belediyesi Kültür Hatıra Ormanına kendi adlarına dikilen fidanların belgeleri Vali İbrahim Şahin ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi. Seminer, belgelerin verilmesinin ardından ilkyardım, çevre, trafik ve iletişim eğitimleri ile devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876