Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner797

Türk bayraklı işkence' iddiasına ikinci soruşturma!
banner852
YALOVA'da Meslek Yüksekokulu öğrencisi Diyarbakırlı R.E.'nin Çınarcık’taki evine gelen aynı okul öğrencisi 6 kız tarafından dövülüp, elinde bayrak ve alnına rujla T.C. yazılı fotoğrafının çekilerek sosyal medyada yayınlanması geniş yankı uyandırdı.
Psikolojisinin bozulduğunu söyleyen R.E. rapor alıp Çınarcık'tan ayrılırken, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu olayla ilgili yeni bir soruşturma açıldığını söyledi.

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Meslek Yüksek Okulu öğrencisi R.E., kendisinin sadece Diyarbakırlı olduğu için dövüldüğünü, olayın 'erkek arkadaş' yüzünden çıktığı iddialarının gerçek olmadığını söyledi. Kendisine bunu yapanların eski ev arkadaşları olduğunu söyleyen R.E., yatağının başucunda duran Türk bayrağını eline verip rujla alnına T.C. yazdıktan sonra çektikleri fotoğrafını cep telefonuyla diğer arkadaşlarına gönderdiklerini anlattı. Bu olaydan sonra psikolojisinin bozulduğunu ve rapor alıp Çınarcık'tan ayrıldığını söyledi. R.E. iddia edildiğinin aksine tüm ayrıntıları polise anlattığını ekledi. R.E. bu konuda hiç bir açıklama yapmak istemediğini ekledi.

YALOVA VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Çınarcık'taki olayın polise kayıtlarına göre, 29 Şubat günü saat 16.00'da meydana geldiğini söyledi. Vali Cebiroğlu, Diyarbakır doğumlu R.E.'nin, H.O. isimli kız arkadaşı ile aynı evi paylaştıklarını belirterek, kendisine ulaşan bilgileri şöyle anlattı:
Betonbet />
"Olay günü her ikisi de evde olmadığı sırada aralarında R.E.'nin eski ev arkadaşlarından Y.Ç., C.B. ve G.K.'nin de aralarında bulunduğu 6 kız R.E. ve arkadaşının evine habersizce giriyor. R.E. eve döndüğünde bu kişileri karşısında görmüş. Bu sırada, 'Sen benim sevgilimi çağırmışsın' diyerek bağıran G.K.'nin saldırısına uğramış. Kavgaya daha sonra karışan diğer kızlar 3 saat boyunca R.E.'yi dövmüşler. Reçel döktükleri saçını sakız ile çekip daha sonra kesmişler. Bu sırada yüzüne de ruj ile 'T.C.' yazmışlar. Ardından cep telefonunu yere vurup kırmışlar. Yalnız polisler eve gidince genç kızın yüzünde ruj ile yazılmış her hangi bir yazı görmemişler. R.E., polis ve savcılıkta verdiği ifadesinde de olayı bu şekilde anlatmış. Konunun sevgili yüzünden yaşandığını söylemiş. Daha sonra sanıklar gözaltına alındı. Bunlar ifadelerinde R.E. yi, G.K. ile birlikte erkek sevgilisini eve çağırdığı için dövdüğünü söylemişler. Çıkardıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar."

Vali Cebiroğlu, bu konuda medyada haber ve fotoğrafların yayınlanması ardından savcı ile konuştuğunu yeniden soruşturma başlatıldığını anlatırken, "Olayın bu boyutunu da inceliyoruz. Görüntülerin provokasyon amacı ile montaj olup olmadığını araştırıyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876