Öne Çıkanlar istanbul Hasan Tosgar
banner797

Zaman Gazetesi önünde ikinci müdahale
Zaman Gazetesi'ni de bünyesinde barındıran Feza Gazetecilik A.Ş.'ye kayyum atanmasını protesto etmek isteyen kalabalık, gazete binasının bulunduğu Yenibosna'daki Ahmet Taner Kışlalı Caddesi'nde toplandı.

Caddenin sağ ve sol tarafında toplanan kalabalık, Türkçe ve İngilizce dövizler ile Zaman Gazetesi'nin son sayısını ellerinde tutarak, “Zaman'a uzanan eller kırılsın", “Özgür basın susturulamaz", “Allah var gam yok", “Herkes susar Zaman susmaz" şeklinde sloganlar attılar. Polis, giderek artan kalabalığı dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Polis, uyarıya rağmen dağılmayan aralarında kadınların da Restbet bulunduğu kalabalığa gazlı müdahalede bulundu. Müdahale sırasında arbede yaşandı. Kalabalıktaki bir kişinin polisin attığı biber gazı kapsülünü alarak fırlattığı görüldü. Müdahale sırasında ara sokaklara kaçanlar gazdan etkilendi. Bazı kişilerin de yaralandığı görüldü. Gazdan etkilenen kadınlar yerlere yattı. Kadınların gözlerine limon sıkarak gazın etkisini azaltılamaya çalışıldı.

ABDÜLHAMİT BİLİCİ GAZETEYE GELDİ

Görevden alındığı belirtilen Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici de öğle saatlerinde geldiği gazete binasında yaklaşık 2 saat kaldı. Bilici, gazetenin yazarı Mehmet Kamış ve Today's Zaman eski Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş ile birlikte gazete binasından ayrıldı. Müdahaleden önce gazete binasından çıkan Bilici ve yanındakiler, alkışlar eşliğinde araçlarına binerek uzaklaştı.

Haber Ovası

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.