Öne Çıkanlar KAFFED Genel Başkanı Yaşar Aslankaya Dayandı
banner797

'Atayolu' turizm rotası olarak açılacak
 SAMSUN Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'un Havza'dan Amasya'ya kadar gittiği yol şuanda bizim kullanmakta olduğumuz ve bizden önceki neslin de kullandığı yol değil. Atatürk, Osmanlı döneminden kalan bir yolu kullanmış. Bu yol turizm rotası olarak açılacak" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün Havza'ya gelişi, buradan da Amasya'ya kadar uzanan süreçte kullandığı yolun 'Atayolu' olarak turizme kazandırılması için başlattığı çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Havza'nın tanıtılmasına da büyük katkı sağlayacak olan 'Atayolu Projesi'nin bu yıl bitirileceğini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ile birlikte burada incelemelerde bulundu. Havza Çeltek Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ünsal'ın da yer aldığı incelemelerde 'Atayolu'nda yapılacak çalışmaları anlatan Başkan Yılmaz, Atatürk'ün Havza'da kaldığı süre boyunca ve buradaki programı bittikten sonra Amasya'ya kadar Holiganbet gidişi ile ilgili süreçte katettiği yolu 'Atayolu Turizm Rotası' olarak açtıklarını söyledi.

Başkan Yılmaz, "Atatürk'ün kullandığı yol, şuanda bizim kullanmakta olduğumuz ve bizden önceki neslin de kullandığı yol değil. Atatürk, Osmanlı döneminden kalan bir yolu kullanmış. Eski Ankara yolu güzergahındaki bir noktadan Beşgöz Un Fabrikası'na gelmiş ve dağa doğru tırmanan bir yolu kullanarak Suluova'ya ulaşmış. İşte biz Mustafa Kemal Atatürk'ün kullandığı yolu bir 'Atayolu' olarak turizm haritalarına ve turizm rehberlik kitaplarına işleyecek şekilde bu yıl bitirip turizme açacağız. 'Atayolu'nda Samsun'a gelen turist gruplarını gezdirerek ilçemizin tanıtımına da katkı sağlamayı düşünüyoruz. Hatta 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları için Samsun'a gelen sporcularımıza bu yolu gösterip Milli Mücadele'nin başkahramanı olan Atatürk'ün kullandığı yol ile ilgili bir tur düzenleyeceğiz" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.