Öne Çıkanlar Veysel Eroğlu Çanakkale
banner867

Ahıska Türkleri'nden Canik'e park teşekkürü
banner852
Canik Belediyesi, Karşıyaka Mahallesi'nde yapılan bir parkın adını Ahıska Türkleri Parkı koydu. Belediyenin kendilerine karşı duyarlılığı karşısında mutlu olan Samsun'da yaşayan Ahıska Türkleri, Canik Belediyesi'ni ziyaret ederek, Başkan Osman Genç'e teşekkür etti.

Ziyaretten dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Genç, "Hala sürgünün izlerini taşıyan Ahıska Türkleri'nin 1944 sürgünüyle uğradıkları haksızlık giderilmelidir. Bu sese dünya kulak vermelidir. Parkın ismini Ahıska Türkleri olarak vermemizin asıl gayesi budur" dedi.

Ahıska Türkü olan gençlerle sohbet eden Başkan Genç, "Azerbaycan ziyaretimiz sırasında, 1944 yılında Gürcistan'dan sürgün edilen ve Azerbaycan'ın Saatli Rayonu Sabirabad bölgesinde yaşam süren Ahıska Türkleri ile iftarda biraraya gelmiştik. Burada sohbet ettiğimiz köyün yaşlılarından hala tazeliğini koruyan sürgünün hikayesini ve Stalin'in zulmünü dinlemiştik. Betgram Ahıska Türkleri'nin uğradığı haksızlığın giderilmesi ve anayurtlarına dönmelerinin sağlanması gerekiyor. Biz de İlçemizde bir parka Ahıska Türkleri'nin adını vererek, onların sesini duyurmak istedik" diye konuştu.

Ahıska Türkleri'nin yaklaşık yüzde 70'inin üniversite öğrenimini Türkiye'de tamamladığını ifade eden Başkan Genç, "Tarihte çok çeşitli ayrımcılık ve insan hakkı ihlallerine maruz kalan ve günümüzde 8 farklı ülkede yaşayan Ahıska Türkleri, 1944 sürgünüyle uğradıkları haksızlığın düzeltilmesini ve Gürcistan'a geri dönüş sürecinin yeni ayrımcılık ve insan hakkı ihlalleri doğurmayacak şekilde hayata geçirilmesini dünyadan beklemektedir. Dünya, Ahıska Türkleri'nin bu sesine kulak vermeli ve bu haksızlığa son vermelidir" dedi.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876