Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

Atakum’da film festivali başlıyor

SAMSUN Atakum Belediyesi'nin katkılarıyla 'Alternatif film dağıtım ve paylaşım' projesi İğne Deliği Gençlik Merkezi'nin organizasyonunda başlıyor.

Atakum Belediyesi Yalı Kafe'de gerçekleştirilecek olan ve 3 gün boyunca 5 filmin izleyicilerle buluşacağı Uluslararası Film Festivali hakkında bilgi veren İğne Deliği Gençlik Merkezi Proje Koordinatörü Oğuzhan Öztanır, "Türkiye'de 33 farklı şehirde aynı anda filmlerin gösterime girmesiyle start alacak olan festivalin Samsun ayağını 4 yıldır başarıyla gerçekleştiriyoruz. Ödüllü 5 filmin gösterime gireceği ve 3 gün sürecek olan festival 26 Şubat 2016 Cuma günü saat 19.00'da 'Ormana Doğru' adlı filmle başlayacak.

Filmlerin ardından yönetmenlerle canlı yayın bağlantıları gerçekleştireceğimiz festivale herkesi davet ediyoruz. Bu festivalde bize Sultanbet destek veren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz. Samsunlu sinema tutkunlarının geniş katılımını beklediğimiz etkinliğimizin diğer illerden başarılı bir şekilde gerçekleşmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Festivaldeki filmlerin izlenmesi için projenin uygulandığı diğer illerde bilet uygulaması olduğunu, Samsun'da farklı bir format içerisinde olduklarını ifade eden Oğuzhan Öztanır, "Filmleri izlemek isteyenler bilet almak için para ödemek zorunda değil. İğne Deliği Gençlik Merkezi olarak uygulamamızı paylaşma temelinde gerçekleştiriyoruz. Filmleri izlemek isteyenler yanlarında bir kitap, kırtasiye malzemesi ya da oyuncak getirmeli. Hediye edecekleri bu malzemelerden birisi ile ücretsiz olarak biletlerini alabilecekler. Film festivalinin ardından toplanan bu malzemeleri köy okullarına dağıtacağız. İki yönüyle de muhteşem bir projeye imza atıyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
AtakumAtakum Flim Festivali
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.