Öne Çıkanlar istanbul akçagöz
banner797

Bafra Kaymakamı Arslan`da Çevre İl`lere Teknik Gezi
Bafra Kaymakamı Halis Arslan, daire amirleri ile birlikte Amasya-Suluova’da bulunan TDİ. Besi Organize Sanayii Bölgesine, Tokat-Niksar’daki Niksar suyu tesislerine ve Erbaa Organize Sanayi Bölgesine teknik gezi yaptı.

Gerçekleştirilen programa Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Milli Eğitim Müdürü M. Ali Katipoğlu, Tarım Müdürü Ahmet Dursun, Müftü İsmail Çiçek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer ve Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın katıldı.

Amasya-Suluova Besi OSB Müdürü Osman Arabacı; “ mevcut olan hayvancılık potansiyelinin daha da ileriye götürülmesi amacıyla 2004 yılında kurulmuş olan Suluova TDİ. Besi OSB’nin alt yapı inşaatı tamamlanmış olup 39 adet besi ve 11 adet sanayi parseli olmak üzere toplam 50 parselin tamamı katılımcılarına tahsil edilmiştir. 8 Besici 1600 büyükbaş hayvan kapasiteli besi tesislerini ve Biyogaz-Biyoenerji tesisini tamamlamıştır. Ayrıca günlük 400 baş hayvan kesilecek Et Entegre inşaatı ise 2016 yılının bahar aylarında tamamlanacaktır. Besi OSB’de kısmen yapımı tamamlanan biyogaz- biyoenerji tesisinde günlük 1MW’lık elektrik üretimine fiilen başlamıştır. Karantina bölgesi Betist alanının alt yapısı, su deposu, elektrik ve çevre ihata tel örgüsünün yapımları tamamlanmıştır” dedi.

Marka haline gelmiş olan, 1300 yıllara dayanan Niksar Belediyesi tarafından işletmesi yapılan Niksar ve Ayvaz su tesislerinde teknik gezi yapılarak buradaki işleyiş hakkında yetkililer tarafından bilgiler alındı ve akabinde tesis gezildi.

Son olarak; Tokat- Erbaa OSB’de bulunan fabrikalar işleyişleri hakkında bilgiler verdiler. Üretilen mamullerin yurt içi ve yurt dışına pazarlaması yapıldığını dile getirdiler. Hemen sonrasında çiçekçilik serası ve organik kanola yetiştiriciliği yapılan tarlaya gidildi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan; “ daire müdürlerimizle birlikte Amasya-Suluova’daki Besi Organize Sanayi Bölgesine ve Sıgma-Biyogaz tesislerine, Tokat Erbaa OSB ve ayrıca Niksar Belediyesi tarafından işletmesi yapılan Niksar ve ayvaz suyu tesislerine, çiçekçilik serası ve 700 dönümlük organik kanola yetiştiriciliği yapılan tarlaya teknik gezi yaptık” dedi.

Ülkemizdeki örnek teşkil edecek tesisler ve fuarları zaman zaman ilgili birimlerle inceleceği dile getirildi.













Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.