Öne Çıkanlar Samsun İl Jandarma Komutanlığı
banner797

Bafra'lı Adem Topçuoğlu 42'nci kez sınava girecek

Adem Topçuoğlu (60) Bafra’nın ilçelerinde sınıf öğretmenliği yaptığı, öğretmenlik mesleğinden emekli olduğunu, 42’ncikez üniversitede sınavına girdiğini, 2 yıl askerlik yaptığı için, 2 kere üniversite sınavına giremediğini anlattı.

Topçuoğlu, açık ve örgün öğretim olmak üzere, 3 ön lisans ile 2 lisans toplam 5 üniversite bitirdi.

Sınavlara neden girdiğini anlatan Adem Toğçuoğlu, 1979-1980 yıllarında liseden mezun olduktan sonra, o zamanki adı ÖSS diye geçiyordu, ÖSS sınavına girdik, o günden bu hafta Cumartesi günü 42’nci kez sınava gireceğim. Sürekli girmemdeki sebep o zamanki şartlarda öğretimlerde 12 Eylül olmamıştı, zor koşullarda eğitim yapılıyordu, ondan dolayı askere gittim. Askerde giremeyiz diye 2 sene sınava giremedim, o gün bu gündür sürekli sınavlara giriyorum. Eğitimi alamadığım için eğitimsizlik bana, üniversite aşkı bundan dolayı sınavına girmemi teşvik etti.

Adem Topçuoğlu, şuanda 5 üniversite bitirdim. Birinci bittirdiğim, İşletme Fakültesi (Yönetim ve organizasyon)Lisans, ikincisi Kamu Yönetimi Lisans, üçüncü Turizm ve Otelcilik , dördüncü Otobüs Şoförlüğü (Kaptanlık)Ön lisans, birde Biray önce aldığım beşinci üniversite İlahiyat Ön lisans bittirdim. Örgün ve açık öğretim olmak üzere 3 ön lisans ve 2 tanede lisans diplomam var. Sınavlara her yıl giriyorum, öğrenci arkadaşların sınavlara stres yapmaması, bir hafta önceden gezmeleri, nerden daha çok hoşlanıyorlarsa özellikle müzik, sevdiği müzikleri dinlesinler.” Dedi.

Sınav öncesi beslenmeleri hakkında bilgi veren Adem Topçuoğlu, Sınavdan bir gün önce dal kurusu inciri ikiye yarıp, arasına cevizi kırıp, cevizin yarısını koyup sandviç şeklinde yesinler, zihin açıklığı için bu olmazsa Medine hurması aynı şekilde yesinler yalnız bunun arasına badem koysunlar, üçüncü olarak ta tavsiyem taze havuç sıkılsın bir bardağın içine, akşamları içe bilir içine zeytin yağ katsınlar ki, havuç daha çok karışsın, zihin açıklığı için bunlar çok güzel ben uzmanlardan öğrendim. Bende bunları yapıyorum. “

Sınav son olmadığını söyleyen Adem Topçuoğlu, sakın üzülmesinler, son sınav diyerek, biz kazanamayız arkadaşlar kazanır kazanamaz ben kazanamadım ne oldu, 40 yıldır giriyorum 5 tanede kazandım demek ki sorun yok, bunu dert ederlerse zaten moralsiz girerler, psikolojik olarak ben kazanamayacağım eyvah ben ne yapacağım. Bu stres ile soruyu çözemeyecekler gayet rahat olsunlar, bir gün öncede gezsinler sevdikleri müziği dinlesinler.” dedi.

Benim kardeşimde 4 sene girdi 5’inci sene kazandı. Beşinci senede kendim elimle doldurdum formu kendi o sene okul öncesi öğretmenlik kazandı, demek ki kazanılıyormuş, sınavlar dert etmeye değmez, kazanır kazanmaz benim arkadaşlarımda var. Üçüncü sene kazandı, doktor oldu arkadaşım, şuanda sağlık ocağında çalışan arkadaşım var. Öğrenciler mümkün mertebe dert etmesinler, rahat olsunlar stres yapmasınlar, burada ailelere iş düşüyor bu sene kazanamadı ne olacak diyerek şartlaşmasınlar, sınavdan bir gün önce kafeinli içecekler, çay içmesinler uyuyamazlar. Sınav günü kimliklerini, belgelerini unutmasınlar orada gerekli bilgilerde var okusunlar, Bafra küçük bir yer olduğu için okulu her yerde bulabilirler.” Şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
BafraSamsunAdem Topçuoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.