Öne Çıkanlar istanbul DEAŞ operasyonu
banner798

Bafra Ovasında 45 bin ton kavun hasadı yapıldı

Bafra Ovasında Mayıs ayı içerisinde ekilen kavunun ilk hasadı Temmuz ayı içerisinde, son hasat ise Ağustos ayı çıkarken yapıldı.

Ovada dönüm başına 4 ile 5 ton alınan verimlilikten, Bafra ovasının tamamında, 8 bin dekar alandan 45 bin ton rekolte elde edildiği açıklandı.

Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Bayram Halıcı,” Mayıs ayı içerisinde ekilen kavunlarımız, Ağustos ayında sonlanmış durumda, Bafra Ovamızda 8 bin dekar alana kavun ekimi yapıldı. Ortalama dönüm başına 4 ile 5 bin ton arasında verim alındı. Bafra İlçe Tarım Müdürlüğümüzden aldığımız verilere göre, 45 bin ton civarında hasadın olduğunu.” Kaydetti.

Bu yıl Bafra Ovasında kavun yetiştiriciliği yağıştan dolayı sıkıntılı başladığını söyleyen Bayram Halıcı,” Havaların sıcak gitmesi, verimin yükselmesiyle hasatlar güzel oldu. Çiftçilerimiz kavun hasadında dönüm başına 4 ile 5 ton arasında verim aldı. Kavun fiyatları ilk başlarda kilogram olarak 7 ile 8 lira arasında tarlada alıcı buluyordu. Şuanda ise hal esnafı bu kavunu 14 ile 15 lira arasında sevkiyatını yapıyor.” Dedi.

Kavun hasadından çiftçinin memnun olduğunu anlatan Bayram Halıcı kavun sevkiyatları ,” Karadeniz bölgesinin tamamına, Trabzon, Ordu ve Giresun’a ağırlıkla veriliyor. İç Anadolu Bölgesinde Ankara’da kavun olduğu halde, Bafra’nın kavunu tercih ediliyor. İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlere sevkiyatlarımız devam ediyor.” Şeklinde konuştu.

Türbe köyünde çiftçilikle uğraşan Ferhat Yaldır,” Her yıl süheyla kavunu yetiştiriyoruz. Kavunumuzun aroması çok güzel, süheyla kavun her ilimizde sevilen bir kavun, süheyla kavun uzun yola dayanıklı olmadığı için tadını hemen bozuyor. Havalar sıcak giderse güzel oluyor, yağmurlu giderse kötü oluyor. Süheyla kavunu yağmurlu havayı sevmez, ilk zamanlarda zorluk çeksek de, şuanda çıkan kavun hasadından memnunuz, kavun için iyi bir dönem oldu. Sezon başında 7 ile 10 lira civarında başladık, sonrasında 13, 14 ve 15 lira gibi fiyatlardan hal esnafına veriyoruz. Tonaj alamadığımız yıllarda oldu ama bu yıl gayet güzeldi.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.