Öne Çıkanlar Samsun Şaban Abdullah Cihan
banner798

Başkan Genç: Samsun’un potansiyelini harekete geçirmeliyiz




Samsun'un dinamiklerini belediye tarafından kurulan Yerel Ekonomik Kalkınma Platformu tarafından 24-26 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenecek Ekonomi Çalıştayı için Canik Belediye Başkanı Osman Genç, çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret etti. Başkan Genç, kurum ve kuruluş temsilcilerine düzenlenecek çalıştaya davet etti.



Ekonomi Çalıştayı ile Samsun'un dinamiklerini ve ekonomi paydaşlarını buluşturmayı amaçladıklarını belirten Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak kurduğumuz Yerel Ekonomik Kalkınma Platformu, anket çalışması kapsamında tüm kurum, kuruluş, sivil toplum örgütü gibi bu şehrin tüm dinamiklerinin görüşlerini, önerilerini alacak. 15 Mart tarihine kadar sürecek anket çalışmasının sonuçları uzman bir kurul tarafından değerlendirilecek. Anket çalışmasının tamamlanmasının ardından Ekonomi Çalıştayı düzenleyeceğiz. Elde edeceğimiz sonuçlar şehrimiz için elimizde önemli bir veri oluşturacak" dedi.



Geçmişte Anadolu'nun ticari başkenti konumunda olan Samsun'un yeniden önemli bir ticaret merkezi olmasını istediklerini dile getiren Başkan Genç, "Bu nedenle Samsun'un potansiyelini ve kaynaklarını harekete geçirmeliyiz. Bunu yaparsak inanıyorum ki Samsun önümüzdeki 100 yıllık süreçte Türkiye'nin en stratejik merkez üssü şehirlerden birisi olacaktır. Yerel kalkınmanın kaynak ve alan boyutunu geliştirerek, ekonomik ve siyasi kalkınma alanında topyekun bir yükseliş hedeflemeli ve Samsun olarak sürdürülebilir kalkınma anlayışını benimsemeliyiz. Bütün bunlar nedeniyle bu şehrin yerel yönetimi olarak kendimizi sorumlu hissediyoruz. Yapılacak çalışmanın ilimiz için faydalı olacağına inanıyor, bu şehrin tüm dinamiklerinin katkısını bekliyoruz" diye konuştu.



Başkan Genç, ziyaret ettiği kurum ve kuruluş müdürlerine Belediye olarak çıkarttıkları 'Meşrutiyet'ten Beyaz Devrim'e Canik-Samsun'da Seçimler ve Siyaset' isimli kitabı hediye etti.



Anahtar Kelimeler:
SamsunOsman Genç
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.