Öne Çıkanlar Traktör devrilmesi afyonkarahisar
banner798

Başkan Genç: Şehirler engelsiz olmalı
SAMSUN'da engelli çocuklarla kahvaltıda biraraya gelen Canik İlçe Belediye Başkanı Osman Genç, "21'inci yüzyılda herkesin, her yere ulaşabildiği bir şehir ortaya koymalıyız. İnsanlarımız şehirleri engelsizce kullanmalıdır" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Atakum Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi tarafından Altın Meşe Park'ta verilen kahvaltıda engelli çocuklarla bir araya geldi. Merkez Müdürü Mustafa Yiğit'in de bulunduğu kahvaltıda engelli çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Genç, engelli olanın insan değil, şehirler olduğuna dikkat çekerek "İnsanlar istedikleri kuruma, istedikleri yere rahatça ulaşamıyorsa o şehir engellidir. 21. yüzyılda herkesin, her yere ulaşabildiği bir şehir ortaya koymalıyız. İnsanlarımız şehirleri engelsizce kullanmalıdır" dedi.

Betsmove /> Türkiye'de 8,5 milyon, Samsun'da ise 111 bin civarında engelli vatandaşın bulunduğunu söyleyen Başkan Genç, "Engelli insanlarımızın hayata katılma oranları son derece düşük. Bu insanlarımızı aktif hale getirmek bizlerin görevidir. Engelli vatandaşlarımıza fırsat verildiğinde onların neler başarabildiğini çok iyi biliyoruz. Biz belediye olarak insanlarımızın önündeki bu engelleri kaldırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Engelsiz şehir hedefi kapsamında Canik Belediyesi olarak yaptıkları bütün projelerde engellileri gözettiklerini de dile getiren Başkan Genç, "Her insanımız kaldırımından binalarına, ulaşımına kadar her haliyle engelsiz bir şehirde yaşamanın keyfini yaşama hakkına sahiptir. Bu nedenle engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Belediyemizde engelli vatandaşlarımız için Engelli Koordinasyon Merkezi kurduk. Yine ilçemizde Engelsiz Kafe ve Park yaptık. Ayrıca bütün binalarımız engelli insanlarımızın rahatça kullanabileceği şekilde düzenlenmiştir. Bundan sonra da engelli kardeşlerimiz için düzenlenecek her türlü faaliyetin destekçisi olacağız" diye konuştu. Kahvaltı sonunda Başkan Genç, engelli öğrencilerle birlikte pasta kesti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.