Öne Çıkanlar fındık bahçesi veda
banner798

Başkan Yılmaz, kardeş belediyeyi ziyaret etti
Van'ın Gevaş Belediyesi'ne iş makinesi desteğinde bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, iş makinesinin ardından ilçeye gitti.

Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ve yine Samsun’un kardeş belediyelerinden Tuşba İlçesi Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe tarafından havaalanında karşılanan Başkan Yılmaz ve beraberindekiler, Gevaş Belediyesi’ni ziyaret etti. Gerçekleştirilen belediye ziyaretinde konuşan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, "Belediye başkanımız 1990-92 yılları arasında Van'da karayolları müdürlüğü yapmış bir isim. Bölgeyi hepimiz kadar iyi bilen birisi ve 17 yıldır Samsun'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıyor. Genel Merkez üzerinden kardeş belediyecilik yürütülürken kendileri ile bir araya geldik. İnşallah kendilerinin tecrübelerinden istifade edeceğiz. Samsun'a yapmış olduğunuz gibi bu anlamda bizde bir abilik yapmış olacaksınız. Tüm beklentimiz budur. Bu ziyaretten dolayı size teşekkür ediyoruz" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Van'ı ikinci doğum yeri olarak gördüğünü söyledi. Yılmaz, "1990-92 yılları arasında Van'a hizmet etme imkanım Sultanbet oldu. Çok severek burada görevimi yaptım. O yıllarda birlikte olduğum arkadaşlarımızla birlikte çok iyi çalıştık hizmet konusunda iyi bir şeyler yapmaya çalıştık. Aradan 25 yıl geçti. Bugün yıllar önce beraber çalıştığımız arkadaşlarımız ile birlikte eskileri yad ettik. Genel merkezimiz de hizmete çok ihtiyacı olan belediyeler ile birlikte kardeş belediyeler olsunlar diye bir projemiz olmuştu. Başbakanımıza sunulmuş bu proje yapıldı. Ardından bize listeler verdiler. Hangi ilçeler ile kardeş olmak istiyorsunuz diye ben hemen Gevaş ve Tuşba Belediyelerini seçtim. Bu ilçeleri bana verin, buralar benim ikinci doğumum dedim. Bu şekilde Samsun olarak Tuşba ve Gevaş ile kardeş belediyeler oldu” diye konuştu.

Kardeş belediye olarak Gevaş ve Tuşba belediyelerine destek olacaklarını söyleyen Başkan Yılmaz, daha çok fikir alış verişinde bulunacaklarını dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.