Öne Çıkanlar Samsun Sinop Mustafa Destici

Bir yılda 550 kilometre köy yolu betonla kaplandı
Yaptığımız o yollar tekrar bozulmayacak türden. Biz Samsun'u yol, altyapı ve kanalizasyon alanında Türkiye'nin diğer şehirlerinden farklı bir standarta getireceğiz" dedi.

Şehrin sorunlarının konuşulduğu ve her ay düzenlenen Samsun eşrafı buluşması bu kez Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın ev sahipliğinde Atakum Tuğra Cafe'de gerçekleştirildi. Buradaki toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Turan Çakır, İller Bankası Bölge Müdürü Osman Nuri Başaran, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Burada bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehri Samsun halkı ile birlikte yönettiklerini, sorunları istişare ederek daima birlikte çözdüklerini dile getirerek, köylerde yapılan yol, kanalizasyon ve içme suları çalışmalarını anlattı. Başkan Yılmaz, "Geçen sene il genelinde yeni bir metod geliştirdik. Açıyorum telefonu beton santraline 'bana getir diyorum şuraya 50 metreküp beton' hemen getiriyor. Şakır şakır döküyor. Beton işine girdik bu yıllarda. Geçtiğimiz sene içerisinde 400 kilometreye yakın beton yol yaptık. 150 kilometreye yakında sıcak karışım. 550 kilometre köy yolunu çamurdan kurtarıp vatandaşımızın kullanımına açtık. Yolu yap bir dahaki sene Betasus yeniden bozulsun türden de değil. Tekrar bozulmayacak yollar yaptık. Böyle bir metod başlattık. Bu metodla biz Samsun'u yol, altyapı ve kanalizasyon alanında Türkiye'nin diğer şehirlerinden farklı bir standarta getireceğiz" diye konuştu.

İçme suyu sorununa da değinen Başkan Yılmaz, "Biz ilçelerimizi dolaşıyoruz. Dün Tekkeköy'deydik. Tekkeköy'ün sorunlarını koyduk önümüze. Tekkeköy'de önümüzdeki süreçte yapmamız gereken işleri alt alta koyduk. Bu toplantıda en çok ilgimi çeken şeylerden bir tanesi, hızla susuz köy bırakmama yönünde yol aldığımız çaba. Samsun'un bin tane mahallesi var. Bunların içinde su sorununu kendi çabalarıyla çözenlerinin tümünün ki bunların sayısı aşağı yukarı iki yüzü buluyor, o köylerin içtiği sularla ilgili konularda daha sağlıklı, daha hijyenik, içilen suyun kalitesinden tereddüt etmediğimiz bir hale getirmek için bir uğraş veriyoruz. Bir tane köyün su işini çözmenin maliyeti 2.5 milyon TL. Bir köyün içme suyu meselesi 2.5 milyon TL tutuyorsa hakikaten işimiz zor demektir. Ancak o zorluk bizi hizmetimizden asla alıkoymadı koyamaz da" diye konuştu.








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.