Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner797

BU DEVİRDE BU ÇİLE
Bu nedenle Kuruçay ve Altınkaya Mahalleleri'nin ilçe ile karayolu bağlantısı kesildi. Bu bölgelerde yaşayanlar, 29 yıldır feribot ve sallarla barajı geçip ilçe merkezine gidebiliyor.

Samsun'in Vezirköprü İlçesi'de bulunan Altınkaya Barajı için 1987 yılında Kızılırmak Nehri'nde su tutulmaya başlandı. Baraj havzası ile birlikte, bölgedeki vatandaşların karayolu ile ulaşımını sağlayan, Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan köprü de sualtında kaldı. Özellikle ilçedeki Kuruçay ve Altınkaya Mahalleleri'nde yaşayanlar, bu nedenle mağdur oldu. Bu iki mahallede oturanlar, ilçeye gitmek için su ile kaplı alanı 30 yıldır feribot ve sandallarla geçebiliyor.

Bahis Siteleri /> 'BU DEVİRDE BU ÇİLE'

Altınkaya Mahallesi Muhtarı Yahya Yılmaz, tehlikeli olasına rağmen mahalle sakinlerinin yaz kış bu şekilde yolculuk yapmak zorunda kaldıklarını belirterek "Özellikle acil hastalarımız olduğu zaman yangın ve benzeri durum çıktığı zaman çok büyük sorunlar yaşanıyor. 29 yıldır buradaki vatandaşlar mağdur durumda. Yetkililerden yardım bekliyoruz. bu devirde bu çile artık bitsin" dedi.

'KÖPRÜ İSTİYORUZ'

Kuruçay Köyü Muhtarı Yusuf Öncel de, "Bizim bu mağduriyetimizin giderilmesi için köprü yapılması gerekiyor. Ancak çok maliyetli olduğu belirtiliyor. Biz bir köprü yapılmasını istiyoruz. Her zaman barajdan geçerken canımızı tehlikeye atıyoruz. Mecbur baraj üzerinden bu şekilde geçmek zorundayız. Başka bir ulaşım şansımız yok" diye konuştu.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.