Öne Çıkanlar Çanakkale Settar Aslan

Büyük Şehir Terme Çayı Islah ve Çevre Düzenlemesini Bitirdi

Terme’de sahil ile şehri birbirine bağlayan Terme Çayı üzerindeki Yeni Köprü’nün sahil kısmından başlayarak denize kadar olan 4 kilometrelik bölümünde tekne gezileri düzenlenecek. Samsun Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin uzun zamandır Terme Çayı üzerinde yaptığı genişletme ve derinleştirme çalışmalarında sona gelindi.



Terme Çayı’nda yapılan ıslah ve çevre düzenlemelerini yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, "Terme’de Miliç Sahili Projemizin yanında Terme Çayı içinde önemli bir proje gerçekleştiriyoruz. Bu proje kapsamında yaklaşık bir ay sonra Terme Çayı’nda tekne turları düzenleyeceğiz. Terme Çayı’nda çok büyük ıslah çalışması gerçekleştirdik. Aynı zamanda burayı hem genişlettik hem de derinlik kazandırdık. Böylelikle teknelerin geçişleri çok rahat olacak. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Terme için yapacağı önemli projelerden birisi olan bu çalışma sonucunda Terme halkı ve ziyaretçiler tekne ile denize kadar Terme’nin eşsiz manzaralarına tanık olacak” dedi.



Yeni Köprü’nün sahil kısmından başlayarak denize kadar olan kısımda yaklaşık 4 kilometre alanda çalışma yapıldı. Yapılan çalışmalar kapsamında Terme Çayı’nda yer yer daralan geçişler genişletildi. Ortalama genişlik 40 metreye çıkarıldı. Önümüzdeki günlerde teknenin turlara başlayacağı ifade edildi. Yapılan incelemelerde Makine İkmal Daire Başkanı Mehmet Ekmekçi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Terme Fen İşleri Müdürü Oktay Altun'da yer aldı.



Bafralı vatandalar Bafra`da ise Büyük Şehir Yasasından hiç bir şekilde yaralanamıyoruz. büyük şehir bekletilerimize cevap vermiyor. bafra belediye başkanının sedde  projesi büyük şehir yasası gelince adeta durdu, büyük şehir bafra`dan hep alıyor ama hizmet vermiyor. şekilde konuşuluyor..















Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bafrali 8 yıl önce

Bence buyuksehirden ayrilsin. Herkes birlesti diye sevindi ama. Adamlarin bafrayi gelistirmemek icin cabaladiklari belli.sehir yasanmaz hale geldi