Öne Çıkanlar Samsun bafra

Çocuk Kitap Günlerine 120 bin üzeri ziyaretçi girişi bekleniyor




Samsun İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen '1.İlkadım Çocuk Kitap Günleri ve Şenliği'ne 7'den 70'e herkes büyük ilgi gösteriyor. Çarşamba, Asarcık, Tekkeköy, Canik ve Atakum gibi ilçelerde okuyan öğrenci ve vatandaşların yoğun ziyaretleri ve ilgisiyle karşılaşan hafta sonuna kadar 120 binin üzerinde ziyaretçinin hedeflendiği şenliğe gösterilen ilgi yetkilileri mutlu etti.



İlkadım Belediyesi Çocuk Kitap Günleri ve Şenliği'nde çocuklarla kitap okuma etkinliği, yazar söyleşileri, hayalbaz oyun atölyesi, Bremen Mızıkacaları ve sihirbazlık öğreniyorum gösterisi de yapıldı. Etkinlik çadırı ve açık alanda okulların gün boyunca gösterilerinin yanı sıra İlkadım Belediyesi'nin çocuklara ücresiz olarak kurduğu şişme çocuk oyun parkında çocuklar gönüllerince eğlenerek vakit geçirdi.



Bu sene ilkini organize ettikleri 1. İlkadım Çocuk Kitap Günleri ve Şenliği'nin yoğun ilgiyle karşılandığını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Samsun'da böyle bir etkinliği ilk defa düzenlerken ilk günden itibaren bu kadar yoğun bir ilgi ile karşılanacağını tahmin edemiyorduk. Samsun'un merkez ilçelerinin yanı sıra bir çok ilçelerinden de yoğun ziyaretler alıyoruz. Geleceğimizin yarınlarını oluşturacak olan çocuklarımıza küçük yaşlarda okuma alışkanlığını kazandırmayı hedeflediğimiz 1. İlkadım Çocuk Kitap Günleri ve Şenliğimize okullar, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. İlk sene etkinlik ve kitap standları olan toplamda bin 500 metrekare olan çadırımızın bu sene küçük olduğunu yayınevlerimiz ve ziyaretçiler bizlere iletti. İnşallah seneye çok daha büyük ve geniş kapsamlı olarak düzenli olarak her yıl bu organizasyonumuzu yapmayı arzu ediyoruz" diye konuştu.

















Anahtar Kelimeler:
SamsunKitap
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.